UD: Reseavrådan på grund av demonstrationerna i Egypten

[Källa: Utrikesdepartementet, ]

Utrikesdepartementet avråder svenskar från icke nödvändiga resor till Kairo, Alexandria, Suez och Ismalia i Egypten, på grund av demonstrationer och oroligheter. För att få en bild av läget ska EU-ländernas ambassadörer i Kairo mötas under söndagen. Därefter ska UD under dagen se över reserekommendationerna till landet.

Turistorterna vid Röda havskusten, dit man oftast åker om man är svensk turist, har hittills inte berörts av demonstrationerna. Men i Kairo och andra städer pågår våldsamheter och många kommunikationer har varit avstängda, även internet och mobiltelefoni. Under natten till söndagen har UD fått indikationer om att plundringar har skett i begränsad omfattning i Hurghada och Sharm-el-Sheik. Dessa ska ha riktats mot affärsverksamhet.

Sveriges ambassad i Kairo följer händelserna på plats. De råder svenskar i landet att undvika politiska tillställningar, demonstrationer och andra större folksamlingar. Det är också viktigt att följa nyhetsrapporteringen samt råd och instruktioner från lokala myndigheter.

Mer information hos Sveriges ambassad i Kairo

Information på UD-bloggen

UD om hjälp till svenskar utomlands

Flygpassagerares rättigheter (information hos UD)


Taggar för denna nyhet i sociala medier: #egypt #egypten #kairo #ud #utrikesdepartementet #reseavrådan # reserekommendationer

Sidan uppdaterad: 2011-01-31 09.32