Aktuellt om covid-19

Här publicerar vi korta notiser om covid-19 från myndigheter. Se även startsidan för att följa de nyheter vi publicerar. Äldre notiser ligger i arkivet.
Uppdaterades
 • 25/2: Folkhälsomyndigheten har justerat kraven för de testintyg utländska medborgare måste visa upp för inresa till Sverige. Nu godkänds franska som ett språk intygen kan vara utfärdade på och så kallade TMA-test godkänns också.
 • 25/2: Lättnader för vaccinerade äldre
  Äldre som har vaccinerats med två doser behöver nu inte vara lika försiktiga som innan när det gäller kontakter med andra, meddelar Folkhälsomyndigheten vid en pressträff. Två veckor efter den andra vaccindosen kan den som är vaccinerad träffa symtomfria anhöriga och komma dem fysiskt nära.
 • 24/2: Förslag om fler åtgärder för att minska smittspridning.
  Vid en presskonferens med regeringen  idag presenterade Folkhälsomyndigheten ytterligare åtgärder för begränsad smittspridning. Några av dessa är:
  - Begränsning av öppettider på restauranger och serveringsställen, oavsett om alkohol serveras eller inte. Dessa ska stänga senast 20.30.
  - Tävlingsverksamhet under elitnivå kommer inte att tillåtas och undantag för barn födda 2005 och senare tas bort.
  -Butiker ska uppmana människor att handla ensamma.
  Förslagen skickas nu på remiss och kommer att gälla från och med den 1 mars om det beslutas. Läs mer på Folkhälsomyndigheten.
 • 23/2: Folkhälsomyndigheten har uppdaterat informationen om olika varianter av coronaviruset och misstänkt förekomst i olika regioner.

  23/2: Region Sörmland inför särskilda rekommendationer som gäller till och med 14 mars. Bland annat bör man avstå från onödiga resor, använda engångsmunskydd i kollektivtrafiken och då nära kontakt med andra inte går att undvika med andra, arbeta hemifrån så ofta som möjligt, begränsa nya kontakter och undvika platser med risk för trängsel. Skolor bor behålla delvis distansundervisning under vecka 9 och 10.
 • 23/2: Region Stockholm meddelar att särskilda rekommendationer gäller i Stockholms län till och med den 22 mars. Smittskyddsläkaren rekommenderar högstadie- och gymnasieskolor att bedriva distans- eller fjärrundervisning under vecka 10 för att bryta eventuella smittkedjor efter sportlovet. Engångsmunskydd ska alltid användas i kollektivtrafiken och i inomhusmiljöer där man möter andra personer nära under längre tid. Utifrån det nya aktuella läget bör man bara resa om man måste. Då sportlovet för regionen drar igång redan nästa vecka, är det sannolikt få som kommer att dra tillbaka sin resa.

Nyheter om covid-19

Visa alla