Arkiverad sida

Detta är en gammal händelsesida om Stormen Simone som startade 26 okt 2013

Stormen Simone

Uppdaterad |
Detta är en arkiverad sida med information om stormen Simone som drabbade delar av södra Sverige den 27-29 oktober 2013. Sidan uppdateras inte längre.

Söndagen den 27 oktober 2013 utfärdade SMHI en klass 2-varning för storm i delar av västra och södra Sverige samt för Gotland och Öland. Stormen fick namnet Simone och orsakade på kort tid trafikproblem samt störningar i elförsörjning och telekommunikationer.

Trafikproblem och uppmaningar till allmänheten

Järnvägstrafiken ställdes in på flera sträckor för att förhindra olyckor och stillastående tåg och stormen medförde även störningar i flyg- och fartygstrafik. Länsstyrelser i västra och södra delarna av Sverige uppmanade allmänheten till stor försiktighet i trafiken och att undvika att vistas utomhus.
På måndag morgon utfärdade SMHI en vädervarning för storm klass 3 över Västra Götaland och Halland. Denna utvidgades till delar av Kronobergs län och Jönköpings län, Skåne län utom Österlen, samt till Bohuslän och Göteborg,  Simone orsakade omfattande störningar i telefoni och elförsörjning i södra Sverige och ännu under tisdagen hade flera sträckor i järnvägstrafiken problem.

På de här sidorna hittar du länkar till myndigheternas information om stormen Simone.