Publicerades Idag 13:52

Lättnader för äldre som är vaccinerade

Äldre som är vaccinerade kan nu återgå till en lite mer normal tillvaro när det gäller kontakter med andra människor, skriver Folkhälsomyndigheten.

Till nyhetsarkivet

Coronapandemin: Detta gäller just nu

Här hittar du de förbud och restriktioner samt de råd och rekommendationer som gäller i Sverige med anledning av pandemin.

Skydda dig mot vaccinbedrägerier

I samband med vaccinationen mot covid-19 utnyttjar bedragare viljan hos många att vaccinera sig. Här hittar du tips om hur du skyddar dig.

Aktuell och bekräftad information om coronaviruset

Vår samlingssida om utbrottet av covid-19. Här hittar du information om vad du kan göra för att undvika att sprida smittan och vilka restriktioner och förbud som gäller.

Andra språk/Other languages

Här har vi samlat myndigheternas information om covid-19 på olika språk. English: Links to information from authorities about the coronavirus/covid-19 in other languages.

Regionala rekommendationer

I flera regioner gäller särskilda rekommendationer för att minska spridningen av coronaviruset. Här har vi samlat information om vad som gäller i de regionerna.

Sportlovstrafiken

Sportlovsveckorna innebär mycket trafik på många vägar. Förbered din resa genom att följa trafikläget hos Trafikverket och väderutvecklingen hos SMHI. Tänk också på att resa på ett så smittsäkert sätt som möjligt.

Umgås smittsäkert i naturen

Pandemin har fått allt fler att söka sig utomhus. Friluftsliv är bra för hälsan men tänk på att följa rekommendationerna. Håll avstånd och undvik platser där det kan bli trängsel. Naturvårdsverket har tagit fram några tips till dig som vistas ute i naturen under pandemin.

Vad gäller för inresa till Sverige?

Utländska medborgare som är 18 år eller äldre måste visa upp ett giltigt intyg om negativt covid-19-test för att få resa in i Sverige. Dessutom gäller särskilda regler för inresa från länder utanför EU samt från Storbritannien, Danmark och Norge. Här hittar du information om vad som gäller för resor till och från utlandet.