Vecka 25 2016

I redaktionens omvärldsbevakning följer vi medier, sociala medier, myndigheter och andra aktörer. Omvärldsbevakningen utförs dagligen för att upptäcka händelser och kriser som kan vara relevanta för Krisinformation.se. Uppgifter i media följs sedan upp för att se om det finns bekräftad information hos myndigheter som går att förmedla vidare på sajten. Det som noteras i denna logg är enbart noteringar om vad redaktionen ser i omvärldsbevakningen. Det är inte bekräftad information, vilket enligt vår publiceringspolicy endast kan komma från myndigheter och andra ansvariga aktörer, inte från media. Omvärldsbevakningen sker i första hand för redaktionens interna behov, men publiceras också här för att främja öppenhet och transparens.
Uppdaterades

Söndag 26 juni 


Överlämning 23:30

Även idag har nyheterna dominerats av rapporteringen kring resultat av Brexit-omröstningen i Storbritannien. Utanför Hässleholm började en sopstation att brinna under eftermiddagen, vilket orsakade kraftig rökutveckling. Allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus och inte andas in röken. Har gjort en nyhet om branden och spridit den på sociala medier.
Under dagen har SMHI också varnat för åsk- och regnoväder i flera delar av landet. Gårdagens klass 2-varning för åska i Skåne län har dock tagits bort.

Omvärldsbevakning 23:15

Brand på avfallsanläggning utanför Hässleholm
På söndagseftermiddagen började en avfallsanläggning i Vankiva utanför Hässleholm att brinna. Branden väntas pågå en längre tid och boende i området uppmanas stänga dörrar och fönster för att undvika röken, rapporterar P4 Kristianstad.
Kommentar: Har gjort en nyhet om branden och gått ut med den i sociala medier.

1 800 resenärer fast på flygplatser
900 av Fritidsresors resenärer är strandsatta på Rhodos, Palma och i Antalya, samtidigt som ytterligare 900 av bolagets resenärer aldrig kom iväg från Landvetter. Orsaken är ett tekniskt fel på ett flyg som skulle lyfta från Landvetter till Rhodos på lördagsmorgonen. Planet skulle dessutom flyga till Palma på lördagen och till turkiska Antalya på söndagsmorgonen. Man har inte heller lyckats hitta något ersättningsplan till de drabbade resenärerna, rapporterar Göteborgs-Posten.
Kommentar: Stor transportstörning som drabbar många svenskar.

Omvärldsbevakning 17:00

SMHI varnar för åska och kraftigt regn
SMHI varnar för både kraftigt regn och åska i Svealand och Götaland, skriver Aftonbladet. Åskrisken gäller framför allt Skaraborg, norra Småland och Östergötland, medan regnet ser ut att drabba stora delar av Svealand och nordvästra Götaland.
Kommentar: För kännedom. Klass 2-varningen för åska i Skåne som utfärdades igår har tagits bort, men fortfarande råder alltså risk för åska i stora delar av landet.

Stora trafikproblem och köer i hela landet
Trafikverket varnar för att det kan bli stora störningar vid Saltsjöbron efter fredagens broolycka på E4 Södertälje. Enligt verket kan det också bli köer på många andra håll i landet, då flera midsommarfirare väntas åka hem igen idag, söndag. I Västmanland uppger polisen att trafiken går långsamt på E18 österut från Köping.Tidigare under dagen bildades det också långa köer åt båda riktningar på Ölandsbron, skriver Dagens Nyheter.
Kommentar: För kännedom. Påverkar många trafikanter på väg hem från sina midsommarfiranden.

Omvärldsbevakning 09:45

Fortsatt tågstrul i Skåne
Många avgångar med Pågatåg i Skåne är fortfarande inställda och ersatta med bussar, sedan ett blixtnedslag orsakade ett signalfel i Åkarp mellan Malmö och Lund på midsommarafton. Dessutom kör snabbtågen mellan Malmö och Göteborg i nuläget inte förbi Lund. Trafikverket räknar med att alla reparationer ska vara klara först vid 18-tiden i kväll. Det rapporterar Aftonbladet.
Kommentar: Påverkar många tågresenärer i Skåne.

Muslimsk skola eldhärjad
Under gårdagskvällen och natten eldhärjades Växjö islamiska skola i Hovshaga, skriver Aftonbladet. Eftersom det fortfarande är oklart vad som orsakade branden kan polisen inte utesluta att det rör sig om brott och kommer därför att upprätta en anmälan om mordbrand.
Kommentar: Kan orsaka oro och frågor hos allmänheten, samt hos elever och föräldrar till barn på skolan.

Oroligheter i Biskopsgården
Under lördagskvällen rasades ett våldsamt upplopp i Biskopsgården i Göteborg. Flera polispatruller jagade maskerade ungdomar som sköt raketer och kastade föremål. Oroligheterna ska ha pågått kring den plats som drabbades av skottlossning under midsommarafton. Det är dock oklart om händelserna har någon koppling till varandra, skriver Göteborgs-Posten.
Kommentar: Kan orsaka oro och frågor hos allmänheten.

Vattenverk på Gotland utslagna av strömavbrott
Vattenverket i Tingstäde och på Fårö har slagits ut av ett strömavbrott, rapporterar P4 Gotland. I Tingstäde är man nu utan vatten och på Fårö råder det problem med det kommunala vattnet. Även verket vid Bingeby i Visby har slagits ut och nu uppmanas boende i Visby att endast använda dricksvattnet till det mest nödvändiga. Vattenchefen Susanne Bjergegaard Pettersson hoppas att felen ska vara avhjälpta till klockan 12.
Kommentar: Påverkar både boende och turister på Gotland.

Lördag 25 juni (Midsommardagen)


Överlämning 22:00

Medierna har dominerats av Storbritanniens kommande utträde ur EU, sedan torsdagens folkomröstning avgjordes till brexit-anhängarnas fördel. Det har förekommit en del spekulationer kring vad utträdet kommer att få för konsekvenser, framför allt på tidningarnas ledarspalter.
Under kvällen gick SMHI ut med en ny klass 2-varning för kraftigt åskväder i Skåne län, vilket jag gjorde en nyhet av.
Gårdagens olycka på Södertäljebron fortsätter att ställa till problem. För närvarande leds den södergående trafiken på E4/E20 om via Saltsjöbron.

Omvärldsbevakning 21:40

SMHI går ut med ny varning för kraftig åska i Skåne
SMHI har gått ut med en klass 2-varning för kraftig åska i hela Skåne län, förutom Österlen. Under kvällen väntas mycket kraftiga regn och åskskurar komma in söderifrån. Kraftiga byvindar kan också förekomma.
Kommentar: Gjorde en nyhet av detta, då det rör sig om en klass 2-varning från SMHI.

Trafiken leds om vid Södertälje
Trafikverket uppmanar resenärer att välja andra vägar över Södertälje efter den olycka som inträffade på Södertäljebron på midsommarafton. I södergående riktning leds trafiken på E4/E20 av vid motorvägsbron till Saltsjöbron, som är enkelriktad. Enligt en första prognos kan bron trafikeras som vanligt om två veckor, skriver verket.
Kommentar: Själva olyckan togs upp redan på midsommarafton, men tog med denna eftersom lite ny information kring omledning av trafiken har tillkommit. Påverkar många semesterresenärer på väg söderut på E4/E20.

Omvärldsbevakning 16:10

Inget nytt att notera.

Omvärldsbevakning 10:30

Risk för kraftig åska i södra Sverige
Enligt SMHI föreligger det risk för kraftiga åskskurar över södra Sverige även under midsommardagen, skriver Aftonbladet. Lokala skurar kan uppstå som kan skapa problem i områden med stadsbebyggelse eller områden med hårdare ytor, exempelvis asfalterade vägar eller andra platser där regnet har svårt att rinna undan.
Kommentar: Fortsätter att följa SMHI:s prognoser om åska och oväder.

Tyskmagasinen i Luleå totalförstörda i brand
Vid sextiden på lördagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om att de två Tyskmagasinen i Karlshäll strax norr om Karlsvik i Luleå stod i lågor. Tyskmagasinen, som har fått sitt namn av att de uppläts åt tyskarna under andra världskriget, totalförstördes i branden, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.
Kommentar: För kännedom.

Flera dödsfall efter kraftiga översvämningar i West Virginia
Minst 20 personer har omkommit till följd av de kraftiga översvämningar som har drabbat delstaten West Virginia i USA, skriver Dagens Nyheter.
– Förstörelsen är omfattande och förödande. Vi fokuserar nu på söknings- och räddningsarbete, sade West Virginias guvernör Earl Ray Tomblin vid en presskonferens på fredagen.
Kommentar: För kännedom. Än så länge ingen information om översvämningarna eller några rapporter om drabbade svenskar på den svenska ambassaden i USA:s hemsida.

Fredag 24 juni (Midsommarafton)


Överlämning 23:00

Medierapporteringen under dagen har dominerats av att Storbritannien har röstat för att lämna EU. I övrigt har avstängningen av E4/E20 i Södertälje mitt i den värsta midsommartrafiken fått stort utrymme i medierna och vi har fått många frågor och kommentarer kring detta. Vi fortsätter följa hur trafiksituationen utvecklas samt riskenör åskoväder och kraftiga skurar i delar av Götaland och sydostligaste Svealand under natten och morgondagen.

Omvärldsbevakning 22:40

Risk för kraftiga åskskurar under natten
Natten mot midsommardagen är osäkerheten kring väderutvecklingen stor – med överhängande risk för omfattande åskoväder och stora regnmängder på kort tid. – Det finns risk för mycket besvärligt väder med åskskurar. Just nu är det svårt att säga var, men främst riskerar det påverka Öresundsregionen och västra Skåne, säger Kristian Silver, meteorog på SMHI, till Aftonbladet.  Aktuellt varningsläge hos SMHI finns här.
Kommentar: Publicerar information om det blir en klass 2-varning eller högre.

Tågproblem i södra Sverige
Ett blixtnedslag har orsakat stora problem i tågtrafiken i Skåne under midsommarafton.Resenärer får räkna med förseningar hela kvällen och under morgondagen, uppger flera medier bland annat Sydöstran. Flera tåg har ställts och ännu fler dras med kraftiga förseningar i midsommartrafiken sedan två kontaktledningsfel och ett signalfel inträffat
Kommentar: Följer om läget skulle förvärras.

Minst 14 omkom i översvämningar
TT rapporterar att minst 14 människor har omkommit i kraftiga översvämningar i delstaten West Virginia i USA. Bland de döda finns en åttaårig pojke.- Förstörelsen är omfattande och förödande. Vi fokuserar nu på söknings- och räddningsarbete, sade West Virginias guvernör Earl Ray Tomblin vid en presskonferens på fredagen.
Kommentar: Följer utvecklingen.

Omvärldsbevakning 17:45

Fortsatt rapportering om problemen på E4/E20 och att folk suttit i kö i 6-7 timmar förbi Södertälje.Polisen skriver på sin hemsida att Trafikverket meddelar att bron kommer att vara avstängd för södergående trafik uppskattningsvis i två veckor. Möjligheten att hjälpa människor i kön med vatten med mera undersöks. I övrigt stor rapportering kring effekterna av Brexit.

Omvärldsbevakning 12:35

Fortsatta problem på E4/E20
Medierna rapporterar om kilomterlånga köer. Avstängningen påverkar även båttrafiken som är avstängd under bron. Se även notering nedan.
Kommentar: Trafikverket har röd ruta. Omfattande samhällsstörning som påverkar många bilister i hela regionen eftersom det är midsommartrafik. Publicerade "just nu" och info i våra sociala medier-kanaler.

Omvärldsbevakning 08:20

Fyra döda i klubbskjutning på Cypern
Fyra personer har skjutits till döds på en nattklubb i Ayia Napa på Cypern. Enligt tidningen GP och flera andra medier som hänvisar till Cyprus Mail ska ytterligare två personer ha skadats i skottlossningen. Dådet ägde rum vid 22.30-tiden på torsdagskvällen.
Kommentar: Noterar eftersom många svesnkar turistar i landet. Inga upggifter om att några svenskar drabbats.

Britterna röstade för att lämna EU
Storbritannien har röstat för att lämna EU. Det står klart sedan samtliga röster räknats.
Brexit-förespråkarna fick 51,9 procent av rösterna, medan 48,1 procent röstade för att stanna, enligt BBC.
Kommentar: Noterar resultatet för kännedom eftersom det är en stor nyhetshändelse som kan leda till frågor och funderingar hos allmänheten.

Stora trafikproblem på E4/E20
Trafikverket meddelar att på grund av en olycka med lastbil är det stopp i båda körfälten i södergående riktning på motorvägsbron i Södertälje. Omledning sker från trafikplats Moraberg. Detta medför risk för kraftig köbildning, om möjligt välj annan väg. För närvarande finns ingen prognos på när trafiken kan släppas på igen.
Kommentar: Kan ställa till problem i midsommatrafiken.

Torsdag 23 juni


Omvärldsbevakning 23:00

SMHI varnar för åska
SMHI har utfärdat en klass 2-varning för åska i södra Skåne. Ett område med mycket kraftig åska är på torsdagskvällen på väg in över området kring Malmö, Lund och Trelleborg. I samband med åskvädret finns också stor risk för kraftiga vindbyar och skyfall.
Kommentar: Publicerat nyhet och lyft fram temablock om åska på startsidan. Följer utvecklingen under kvällen och natten.

Överlämning 16:30

En relativt lugn dag. Vi fortsätter följa väderutvecklingen med risk för åska och skyfall under morgondagen och storbranden utanför Hultsfred. Midsommartrafiken är också en bubblare.
under dagen har vi publicerat en sammanfattande nyhet om vattenbristen i sydöstra Sverige samt lagt upp temablock på startsidan om midsommartrafiken (transportstörningar) och delat Trafikverkets råd på Facebook.


Omvärldsbevakning 16:20

Kraftig smäll skrämde skärgårdsbor
Vid 10-tiden på torsdagen kände flera personer av skakningar i marken i Stockholms skärgård. Troligtvis var orsakades smällen av att SAAB testade motorer på Gripen, uppger SVT och Svenska nationella sesmiska nätet.
Kommentar: Bra att känna till utifall vi får frågor om händelsen.

Storbrand i pelletsfabrik utanför Hultsfred
Hela Stockhorvans pelletsfabrik står i lågor, uppger SVT och SR Branden även spridits till ett närliggande skogsområde. Räddningstjänsten har dessutom problem med tillgången på vatten till tankbilarna eftersom inga större vattendrag finns i närheten av bränderna.
Kommentar: Följer utvecklingen med tanke på att branden kan spridas ytterligare i skogen.

Omvärldsbevakning 11:30

Meddelande om höga temperaturer
Meddelandet från SMHI gäller på Öland och Gotland. Från idag torsdag och tre dagar framåt kommer temperaturen att stiga över 26 grader.
Kommentar: Ingen åtgärd.

Risk för åska och kraftiga lokala skurar
SMHI uppger att det lokalt bildas åska och kraftiga åskskurar under midsommarafton i ett band från Halland upp över östra Småland till Östergötland. 
Kommentar: Kan leda till lokala översvämningar. Prognosen dock osäker. Följer.

Omvärldsbevakning 8.00

Inget nytt att notera.

Onsdag 22 juni


Omvärldsbevakning 22.30

Skogsbrandrisk i delar av landet
SMHI varnar för att risken för skogsbrand är lokalt stor eller mycket stor i Skåne och inre delarna av östra Götaland samt lokalt stor i Närke och Södermanland.
Kommentar: För kännedom, brandrisken gäller ca ett dygn framåt.

Omvärldsbevakning 15.30

Problem med nitriter i vattentäkt på södra Gotland
Teknikförvaltningen på Gotland har stängt av vattnet från Alvatäkten efter fynd av förhöjda nitrithalter, meddelar Sveriges Radio. Spädbarn kan vara känsliga för nitrit och som en konsekvens av detta drabbas av syrebrist, enligt Livsmedelsverket. Region Gotland rapporterar att man tar vatten från andra platser i stället men att detta inte kommer att räcka för den långsiktiga vattenförsörjningen i området. Kommentar: Noterar detta för vår kännedom eftersom bland annat Gotland har ett ansträngt läge med dricksvattensituationen just nu.

Överlämning 15.40

I USA har flera dödsfall skett i den pågående värmeböljan. Flera länder i södra Centraleuropa och på Balkanhalvön har enligt EU:s vädervarningssajt Meteoalarm utfärdat varningar för höga temperaturer. Sajten Accuweather skriver att det väntas åskskurar och oväder i stora delar av Europa framåt helgen. Vi följer skogsbränderna på Cypern där Sveriges ambassad har gått ut med information om händelserna. Sju av tio svenskar oroar sig över antibiotikaresistens enligt SOM-institutet vid Göteborgs universitet. Oron är större bland högutbildade. I övrigt domineras medierna denna dag av nyheter om Brexit-omröstningen i Storbritannien, Midsommarhelgens trafik och väder samt om fotbollsmatchen ikväll.

Omvärldsbevakning 13.15

Skogsbränder och värmebölja i västra USA
Långvarig torka tillsammans med en värmebölja i västra USA har orsakat flera större bränder, bland annat i delstaterna Kalifornien och Nevada, skriver GP. Värmeböljan beräknas pågå till nästa vecka. Flera dödsfall har inträffat på grund av den intensiva värmen i området och amerikanska myndigheter går via medier ut med råd till allmänheten om att dricka mycket vatten och uppsöka svalka.
Kommentar: Noterar.

Fordonsbrand i Kirunagruvan
LKAB berättar för SVT att en fordonsbrand pågår på ett tusen meters djup i LKAB:s gruva i Kiruna. Räddningstjänsten hade till en början svårt att nå fram till brandhärden.  Både personal och en grupp turister som var på besök i gruvan ska ha evakuerats. Enligt uppgifter från TT har ett antal personer förts till sjukhus med lindriga skador.
Kommentar: Följer rapporteringen om räddningsinsatsen.

Omvärldsbevakning 8.00

Kraftiga regn i Japan
Enligt TT har kraftiga regn  orsakat översvämningar och jordskred i sydvästra Japan och minst sex personer har omkommit och en student saknas. På ön Kyushu har tusentals människor uppmanats att evakuera sina hem. Meteorologer varnar för mer regn, kraftigt oväder och höga vattenflöden.
Kommentar: Noterar men ingen åtgärd. Troligen är inga svenskar direkt påverkade, översvämningarna är i det område som drabbades av en jordbävning för två månader sedan. 

Tisdag 21 juni


Omvärldsbevakning 22.30

Bränder norr om Los Angeles och värmebölja i sydvästra USA
700 personer har evakuerats efter bränder i terrängen norr om Los Angeles i USA uppger SR Ekot. Bränderna riskerat att sprida sig på grund av vädret med hög värme, vindar och torka. Värmeböljan i sydvästra USA som på vissa platser nått temperaturer på närmare 50 grader har fått myndigheterna att uppmana människor att hålla sig inne och bilister att inte ge sig ut på vägarna. Fyra personer har dött till följd av värmen.
Kommentar: Noterar och följer situationen då svenskar kan vara i områdena och påverkas. Ingen information om bränderna hos ambassaden eller konsulatet i San Francisco.

Överlämning 15:45

Flera medier fortsätter rapportera om kampanjerna inför britternas folkomröstning om EU på torsdag och om eftermiddagens omröstning i Sveriges riksdag om nya, tillfälliga, asylregler. En del fokus läggs på Sveriges sista match i fotbolls-EM:s gruppspel ikväll. GP och andra skriver att ett hundratal belgiska huliganer är på väg till Nice. Idag har TT haft tekniska problem och deras flöden har i skrivande stund ännu inte uppdaterats.

Omvärldsbevakning 15:00

Gula febern i fler länder i Afrika
I Angola har ett utbrott av gula febern tagit minst 300 människors liv, rapporterar Sveriges radio. Nu sprids gula febern även till Kongo Kinshasa. Landet har höjt beredskapen i tre provinser, bland annat i huvudstaden Kinshasa. Där bor 11 miljoner människor och sjukvården i staden är bristfällig. Många av dem som fått gula febern i Kongo-Kinshasa har nyligen arbetat i Angola. Nu är frågan om vaccinet kommer att räcka för att begränsa smittspridningen även i Kongo.
Kommentar: Följer händelseutvecklingen. Smittan har även spridits från Angola till Kenya och Kina.

Arsenik i dricksvatten på camping i Dalarna
Höga halter av arsenik har hittats i dricksvattnet på en campingplats i Mora kommun. Nu förbjuds campingplatsen att använda vattnet, som dessutom innehåller höga halter fluorid, skriver SVT.
Kommentar: Noterar detta eftersom frågor kan uppstå kring de giftiga ämnena. Vi har inte sett någon information hos ansvarig aktör.

Isländska vulkanen Hekla bygger upp lavatrycket
En professor i geofysik vid Islands universitet, Pall Einarsson, varnar för att vulkanen Hekla på södra Island kan vara nära ett utbrott eftersom lavatrycket har byggts upp rejält de senaste åren. Heklas senaste utbrott skedde år 2000 och trycket på fjorton kilometers djup är nu större, säger Einarsson till Dagbladet.no. Wired påpekar att det statistiskt sett inte går att säga om vulkanen är närmare ett utbrott just nu. Nyheten tas upp av flera internationella medier, bland annat brittiska Independent som nämner konsekvenserna av utbrottet i Eyjafjallajökull inte långt från Hekla.
Kommentar: Noterar detta och följer mediernas rapportering. Några delar nyheterna på Twitter men de flesta ställer sig frågan om Hekla verkligen är nära ett utbrott.  

Omvärldsbevakning 12:30

Kampanj på Facebook för att spara vatten
Mörbylånga kommun, Torsås kommun, Kalmar Vatten, Borgholm Energi, Länsstyrelsen i Kalmar län och Regionförbundet i Kalmar län lanserar en kampanj på Facebook, Vattensmart, för att öka medvetenheten om vikten av att spara vatten.
Kommentar: Noterar detta, ingen åtgärd.

Omvärldsbevakning 08:00

Ingenting nytt att notera.

Måndag 20 juni


Omvärldsbevakning 22:15

Teliakrasch slog mot internet
Telia drabbades av en störning i sitt internationella nät under måndagen. Det ledde enligt DN till att många av världens största sajter som Whattsapp och Reddit inte gick att nå för användare i Europa. 
Kommentar: Avbrottet var kortvarigt. Noterar ändå för den ständigt pågående diskussionen om internets sårbarhet. 

Överlämning 16:00
Överlag har det varit en lugn dag. Utöver det som tagits upp i dagens omvärldsbevakning kan man notera att Kina har drabbats av kraftiga översvämningar, vilket har krävt över 20 dödsoffer och fått nästan 200 000 människor att lämna sina hem.
Flera tidningar har även tagit upp torsdagens brittiska folkomröstning kring ett eventuellt utträde ur EU (den så kallade Brexit). Många ledarskribenter tar upp att ett brittiskt utträde skulle få allvarliga konsekvenser även för Sverige.

Omvärldsbevakning 15:30

Varningar för bränder i södra och sydvästra Sverige
SMHI varnar för att det råder brandrisk över nästan hela södra och sydvästra Sverige. Varningen ligger på de flesta håll ligger på fyra eller fem på en sexgradig skala. Inom vissa mindre områden i Småland har dock en sexgradig varning utfärdat, skriver SVT Nyheter.
Kommentar: Följer SMHI:s varningar och avvaktar rapporter om eventuella gräs- och skogsbränder i södra Sverige.

Över 65 miljoner människor på flykt under förra året
FN:s flyktingorgan UNHCR rapporterar att 65,3 miljoner människor var på flykt från sina hem under 2015. Det är den högsta siffran någonsin och en ökning med tio procent jämfört med 2014, rapporterar SVT.
Kommentar: För kännedom.

Omvärldsbevakning 11:30

Över 40 döda efter oväder i Indonesien
Kraftiga regn har orsakat jordskred och översvämningar på den indonesiska ön Java, skriver Aftonbladet. Enligt Sutopo Purwo Nugroho, talesperson för Indonesiens katastrofmyndighet, har 43 människor bekräftats döda, medan 14 rapporteras vara skadade. Fortfarande saknas 19 personer efter ovädren.
Kommentar: För kännedom. Än så länge ingen information om ovädren på hemsidan för den svenska ambassaden i Indonesien.

Ökning av högerextrema aktioner i Blekinge
Polisen i Blekinge varnar för en allvarlig ökning av högerextremistiska aktioner i länet. Det är framför allt i de västra delarna och Ronneby som antalet högerextrema aktioner har ökat, rapporterar SVT Nyheter Blekinge. Aktionerna rör sig om allt från olaglig affischering och klotter till förtal och hets mot folkgrupp.
Samtidigt rapporterar P4 Värmland om att den nazistiska organisationen Nordfront hängde upp plastband med sin logga vid entrén till sin redaktion under natten till måndagen.
Kommentar: För kännedom. Kan orsaka oro och frågor hos allmänheten.

Omvärldsbevakning 08:00

Ingenting att notera.