Krisinformation.se i sociala medier

Vi använder sociala medier för att nå ut till fler med varningar, nyheter, VMA och råd. Dialogen med våra följare är också viktig.
Uppdaterades
Krisinformation.se för en dialog med allmänheten via sociala medier

Redaktionen är i första hand aktiv i sociala medier under kontorstid, men svarar också på frågor och kommentarer under kvällar och helger. Vid en större kris eller samhällsstörning utökas bemanningen och redaktionen blir aktiv dygnet runt.

Nyheter från myndigheter och VMA (Viktigt meddelande till allmänheten) publiceras alltid oavsett tidpunkt.

Allt som skrivs till Krisinformation.se i våra sociala kanaler blir allmän handling, eftersom sajten är en del av en myndighet. Redaktionen uppmanar alla som skriver att hålla god ton och visa respekt för varandra. Läs mer om reglerna för Krisinformation.ses kommentarsfält i sociala medier.

Läs mer om hur Krisinformation.se använder sociala medier i publiceringsdokumentet.

Här hittar du tips och råd om vad du bör tänka på i sociala medier vid större händelser. 

Krisinformation.se på Facebook

Facebooksidan publicerar redaktionen de nyheter och VMA som publiceras på Krisinformation.se. Dessutom länkar vi till inlägg och information som myndigheter och andra aktörer själva publicerar på sociala medier vid en händelse. Vi svarar också på frågor från allmänheten och tar emot tips.

Du behöver inte vara inloggad på Facebook för att kunna läsa vad redaktionen skriver, bara om du vill kunna kommentera och ställa frågor.

Krisinformation.se på plattformen X, tidigare Twitter

På Krisinformation.se:s konto på plattformen X publicerar redaktionen de nyheter och VMA som publiceras på Krisinformation.se. Dessutom länkar vi till inlägg och information som myndigheter och andra aktörer själva publicerar på sociala medier vid en händelse. Vi svarar också på frågor från allmänheten och tar emot tips.

Du behöver vara inloggad på plattformen X för att kunna läsa redaktionens nyheter.

Krisinformation.se på Instagram

På Instagram delar vi tips och råd om hur man som privatperson kan förbereda sig inför olika sorters risker. Redaktionen publicerar även nyheter och VMA, viktigt meddelande till allmänheten i Instagrams funktion för händelser. Ett annat mål med vår närvaro på Instagram är att, liksom i andra sociala medier, bidra med kunskap om och uppmuntra till dialog kring krishantering i Sverige.

Krisinformation.se på Youtube

Youtube hittar du några av de filmer Krisinformation.se tagit fram. Bland annat publicerar vi filmer på teckenspråk där.  

Taggar för denna sida: