Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Jönköpings län:

Uppdaterad: 25 jun 2024 02:39

Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Sveriges Radio

Detta är en gammal händelsesida om Skogsbrandsrisken 2019 som startade 24 apr 2019

Skogsbrandsrisken 2019

Detta är en arkiverad sida med svenska myndigheters information om brandrisk, skogsbränder och eldningsförbud under 2019. Sidan uppdateras inte längre.
Uppdaterades
Skogsbrand.

Ursprunglig text:
Skogsbränder kan uppstå på grund av exempelvis eldning, skogsavverkning, gnistor från tåg eller blixtnedslag. Följ de eldningsförbud som råder och gör ditt yttersta för att inte starta nya bränder. 

Eldningsförbud 

Du behöver alltid ta reda på om det är tillåtet att elda och grilla i skog och mark innan du tänder en eld. Om det råder eldningsförbud är all eldning utomhus förbjuden, men det kan vara tillåtet att grilla på fasta grillplatser, innergården eller på sin egen tomt.

Eldningsförbud utfärdas av länsstyrelsen eller kommunen. På deras webbplatser, eller på räddningstjänstens webbplats, kan du hitta information om rådande eldningsförbud och vad som är förbjudet/tillåtet.

På MSB:s webbplats DinSäkerhet.se hittar du mer information om eldningsförbud och svar på frågor om eldningsförbud.

Frågor om bränder

För aktuell information om läget där du är, följ lokal information från din kommun och från Sveriges Radio P4.

Taggar för denna sida: