Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Jönköpings län:

Uppdaterad: 25 jun 2024 02:39

Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Sveriges Radio

Detta är en gammal händelsesida om Vaccination under influensa A(H1N1) 2009 som startade 6 nov 2014

Vaccination under influensa A(H1N1) 2009

Vaccination är det bästa sättet att skydda dem som riskerar att bli allvarligt sjuka av influensa. Många i Sverige vaccinerades mot influensa A(H1N1) 2009 med vaccinet Pandemrix och fick därför ett bra skydd mot den.
Publicerades

Svenska myndigheter gav alla svenskar möjlighet att utan kostnad vaccinera sig med Pandemrix. Socialstyrelsen rekommenderade landstingen att i första hand erbjuda vaccin för kroniskt sjuka, gravida, de som riskerar att bli allvarligt sjuka samt hälso- och sjukvårdspersonal.

I Sverige vaccinerades 60 procent av befolkningen mot influensa A(H1N1).

Läkemedelsverket fick under sommaren och våren 2010 rapporter om att sjukdomen narkolepsi kunde vara en bieffekt av att vaccinera sig med Pandemrix. Denna bieffekt drabbade barn och ungdomar. Utredningen av sambandet mellan Pandemrix och narkolepsi fortsatte under 2010 och 2011.

I mars 2011 stärktes misstankarna om att Pandemrix kunde orsaka narkolepsi och Läkemedelsverket kunde därför inte längre rekommendera vaccinet för personer under 18 år.

Säsongsinfluensavaccinet för hösten och vintern 2010/2011 var trivalent, det vill säga man fick ett skydd mot tre olika typer av influensa. A(H1N1) 2009, som kom i en mindre andra våg i Sverige, var en av dem.

Taggar för denna sida: