Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Jönköpings län:

Uppdaterad: 25 jun 2024 02:39

Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Sveriges Radio

Detta är en gammal händelsesida om Regler vid resa som startade 6 nov 2014

Regler vid resa

Om du planerar att resa är det viktigt att följa ditt resebolags och myndigheternas information om vilka rättigheter och skyldigheter du har.
Publicerades

Den som reser bör kontrollera sin försäkring så att den gäller även om Utrikesdepartementet (UD) avrått från resa till resmålet. En avrådan från UD att resa till ett land eller område är en rekommendation. Det är den enskilde resenären som måste fatta beslutet att avstå från att åka eller skjuta upp resan.

När UD utfärdat en avrådan kan den som bokat en paketresa avboka sin resa utan att förlora de pengar som har betalats in. För den som avbokar en reguljär biljett är det däremot flygbolagets regler för avbokning som gäller.

En naturkatastrof kan även innebära att du inte kommer hem och blir kvar på ditt resmål längre än vad som var planerat. Det kan göra att du får ökade kostnader för till exempel boende och mat. Du kan begära ersättning från researrangören för dina utlägg. Om researrangören kan bevisa att den försenade hemresan ligger utanför dess kontroll behöver det inte ersätta dig i form av skadestånd.

Reseinformation om Japan              

Utrikesdepartementet och Sveriges ambassad i Tokyo informerar om aktuella reseavrådanden för Japan.