Detta är en gammal händelsesida om Stormen Simone som startade 26 okt 2013

Stormen Simone

Detta är en arkiverad sida med information om stormen Simone som drabbade delar av södra Sverige den 27-29 oktober 2013. Sidan uppdateras inte längre.
Uppdaterades

Söndagen den 27 oktober 2013 utfärdade SMHI en klass 2-varning för storm i delar av västra och södra Sverige samt för Gotland och Öland. Stormen fick namnet Simone och orsakade på kort tid trafikproblem samt störningar i elförsörjning och telekommunikationer.

Trafikproblem och uppmaningar till allmänheten

Järnvägstrafiken ställdes in på flera sträckor för att förhindra olyckor och stillastående tåg och stormen medförde även störningar i flyg- och fartygstrafik. Länsstyrelser i västra och södra delarna av Sverige uppmanade allmänheten till stor försiktighet i trafiken och att undvika att vistas utomhus.
På måndag morgon utfärdade SMHI en vädervarning för storm klass 3 över Västra Götaland och Halland. Denna utvidgades till delar av Kronobergs län och Jönköpings län, Skåne län utom Österlen, samt till Bohuslän och Göteborg,  Simone orsakade omfattande störningar i telefoni och elförsörjning i södra Sverige och ännu under tisdagen hade flera sträckor i järnvägstrafiken problem.

På de här sidorna hittar du länkar till myndigheternas information om stormen Simone.