Detta är en arkiverad sida om attentatet på Drottninggatan i Stockholm 7 april 2017

Attentat i Stockholm

Här hittar du länkar till svenska myndigheters information om attentatet i Stockholm den 7 april 2017 då en lastbil körde in i en folkmassa. Sidan uppdateras inte längre.
Attentat i Stockholm, april 2017.

Strax före klockan 15.00 på fredagen den 7 april körde en kapad lastbil på människor som gick på Drottninggatan i centrala Stockholm. Fem människor dödades och flera skadades vid attentatet.

En förundersökning om misstänkt terrorbrott har inletts och Säkerhetspolisen hanterar det som hänt som ett fullbordat terrordåd. Säkerhetspolisen och Polisen samarbetar i utredningen med andra länders polisorganisationer, Europol, Interpol och med andra svenska myndigheter.

Har du tips om händelsen, ring polisen på telefonnummer 114 14.

Information till anhöriga och drabbade

Du som behöver vård eller stöd i samband med attentatet kan ringa 1177 Vårdguiden på telefonnummer 1177. Information om vård och stöd finns även på 1177.se

Krisstödscentrum
Stockholms stad har öppnat ett krisstödscentrum dit allmänheten kan vända sig om de känner oro och vill ha någon att prata med efter det som hänt. Du kan kontakta dem per telefon 08-508 40 000 eller besöka dem på Hantverkargatan 3. 1177 Vårdguiden om krisstödscentrum.

Brottsofferjouren finns som en resurs för alla som på något sätt drabbats av attentatet och deras anhöriga. Mer information hos Brottsofferjouren.

Bris har information om hur du kan prata med barn om händelsen i centrala Stockholm. Läs mer på Bris webbplats.

Trafikstörningar och avspärrningar

Efter händelsen förekom kraftiga störningar i kollektivtrafiken i Stockholm.

Polisen avrådde allmänheten från att vistas i delar av centrala Stockholm efter händelsen. Rekommendationen gäller inte längre och de avspärrningar som fanns har tagits bort.

Gränskontroll vid inre gräns

På grund av den misstänkta terrorattacken i Stockholm har polisen infört gränskontroll vid inre gräns. Det innebär att gränspolisen kan kontrollera om en person har laglig rätt att vistas i Sverige både vid utresa och inresa till Sverige. Kontroller kan även ske vid resa till eller från andra nordiska länder och EU-länder. Polisen rekommenderar den som reser att alltid ha med pass eller nationellt ID-kort vid utlandsresa. Mer hos Polisen om gränskontroll vid inre gräns.

Information in English

The Swedish Police has increased its presence in the whole country. The Police carries out provisional border control checks on people entering or leaving Sweden.

If you need assistance from the healthcare system, call 1177.

If you have questions or information to the authorities about the attack, contact the Police on phone number 114 14.

To make it easier for authorities to deal with the event, please think of the following when posting in social media:

  • Only share news that have been confirmed as true
  • Do not share images of the victims

Samhällets viktigaste telefonnumer

  • 112: Nödnummer vid fara för liv, egendom och miljö
  • 114 14: Polisens nummer vid icke-akuta händelser
  • 1177: Sjukvårdsrådgivning
  • 113 13: Informationsnummer vid olyckor och kriser
Uppdaterades
Taggar för denna sida: