Detta är en arkiverad sida om attentatet på Drottninggatan i Stockholm 7 april 2017

Attentat i Stockholm

Här hittar du länkar till svenska myndigheters information om attentatet i Stockholm den 7 april 2017 då en lastbil körde in i en folkmassa. Sidan uppdateras inte längre.
Uppdaterades

Strax före klockan 15.00 på fredagen den 7 april körde en kapad lastbil på människor som gick på Drottninggatan i centrala Stockholm. Fem människor dödades och flera skadades vid attentatet.

En förundersökning om misstänkt terrorbrott har inletts och Säkerhetspolisen hanterar det som hänt som ett fullbordat terrordåd. Säkerhetspolisen och Polisen samarbetar i utredningen med andra länders polisorganisationer, Europol, Interpol och med andra svenska myndigheter.

Har du tips om händelsen, ring polisen på telefonnummer 114 14.

Information till anhöriga och drabbade

Du som behöver vård eller stöd i samband med attentatet kan ringa 1177 Vårdguiden på telefonnummer 1177. Information om vård och stöd finns även på 1177.se

Krisstödscentrum
Stockholms stad har öppnat ett krisstödscentrum dit allmänheten kan vända sig om de känner oro och vill ha någon att prata med efter det som hänt. Du kan kontakta dem per telefon 08-508 40 000 eller besöka dem på Hantverkargatan 3. 1177 Vårdguiden om krisstödscentrum.

Brottsofferjouren finns som en resurs för alla som på något sätt drabbats av attentatet och deras anhöriga. Mer information hos Brottsofferjouren.

Bris har information om hur du kan prata med barn om händelsen i centrala Stockholm. Läs mer på Bris webbplats.

Trafikstörningar och avspärrningar

Efter händelsen förekom kraftiga störningar i kollektivtrafiken i Stockholm.

Polisen avrådde allmänheten från att vistas i delar av centrala Stockholm efter händelsen. Rekommendationen gäller inte längre och de avspärrningar som fanns har tagits bort.

Gränskontroll vid inre gräns

På grund av den misstänkta terrorattacken i Stockholm har polisen infört gränskontroll vid inre gräns. Det innebär att gränspolisen kan kontrollera om en person har laglig rätt att vistas i Sverige både vid utresa och inresa till Sverige. Kontroller kan även ske vid resa till eller från andra nordiska länder och EU-länder. Polisen rekommenderar den som reser att alltid ha med pass eller nationellt ID-kort vid utlandsresa. Mer hos Polisen om gränskontroll vid inre gräns.

  • Publicerades 2017-04-10 12:40:06

    Polisen: Säkerheten är inte förändrad

    Det befarade terrorattentatet har inte förändrat säkerheten i Sverige och det finns inga generella råd om att undvika särskilda platser. Det skriver Polisen på sin webbsida efter...

Taggar för denna sida: