Mobilapp för Krisinformation.se

I vår app, som finns för Android och iOS, kan du utöver nyheter från Krisinformation.se få varningar från SMHI och trafikinformation från Trafikverket. Du kan också prenumerera på notiser för varningen Viktigt meddelande till allmänheten (VMA).
Uppdaterades
I Krisinformation.se:s app kan du prenumerera på VMA-notiser.

Du väljer själv vilka geografiska områden du vill följa och du kan också välja att få notiser för VMA i de län som intresserar dig. Vi skickar bara ut notiser vid VMA, inte för övriga nyheter i appen.

I appen hittar du även checklistor för hur du kan förbereda dig för allvarliga händelser. Med hjälp av checklistorna kan du förbereda dig för till exempel strömavbrott och översvämningar eller få tips på vad du kan tänka på om du använder sociala medier i en kris.

Olika nyhetsflöden

I appen går det att läsa nyheter från flera olika källor. Förutom Krisinformation.se finns även varningar från SMHI och trafikinformation från Trafikverket.

I nyhetsflödet kan du välja vilket eller vilka geografiska område/n som du vill få nyheter från.

Viktigt meddelande till allmänheten (VMA)

I appen publiceras också varningar, Viktigt meddelande till allmänheten (VMA). Dessa varningar skickas ut av den som hanterar en olycka eller händelse, till exempel en räddningsledare vid en brand, när en varning snabbt måste nå allmänheten. 

Notiser

Vi skickar i dagsläget bara ut notiser vid VMA. Du kan själv välja vilka län du vill ha notiser för, genom att bocka i dem under "inställningar".

Den som inte vill ha några notiser för VMA måste gå in under telefonens inställningar för appar och blockera appens möjligheter till notiser/aviseringar.

Integritetspolicy

Krisinformation samlar statistik i förbättringssyfte. Inga uppgifter som kan kopplas till person eller enhet lagras. Har du frågor eller synpunkter om appen, mejla gärna till oss på redaktionen@krisinformation.se.

Svar på vanliga frågor om appen

Varför får jag inga notiser från er app?

Vi skickar bara ut notiser för Viktigt meddelande till allmänheten (VMA). Du får alltså inga notiser för Krisinformation.ses nyheter, SMHI:s vädervarningar eller Trafikverkets information.

Du får också bara notiser för de län du själv har valt under inställningar. Kontrollera därför gärna att du har bockat för de län du vill ha notiser för där!

Appen kraschar när jag öppnar den! Vad ska jag göra?

Testa att radera appen, starta om telefonen/plattan och ladda sedan hem den igen. Förhoppningsvis fungerar den nu!

Pilen i kartan visar fel plats för det Viktiga meddelande som utfärdats. Vad beror det på?

Kartangivelsen visar mitten av det län där det Viktiga meddelandet utfärdats och inte en specifik punkt för det som orsakat varningen. I meddelandet får du reda på vilka områden som omfattas av varningen och vi placerar också ut en kartnål manuellt i vår egen nyhet. Det kan dock dröja en liten stund innan den uppdateringen kommer ut i appen.

Jag bor i Västra Götaland som är ett ganska stort län. Därför får jag nyheter för kommuner som ligger ganska långt ifrån mig. Kan ni inte göra så att de geografiska områdena delas upp på kommun eller landskap eller så?

Tyvärr inte. Både Trafikverket och SMHI använder länsindelning i sin data och det är så de flesta indelningar ser ut. På kartan kan du däremot ofta se mer specifikt var något har hänt.

Taggar för denna sida: