Mobilapp för Krisinformation.se

I appen, som finns för Android och iOS, kan du utöver nyheter från Krisinformation.se få varningar från SMHI och trafikinformation från Trafikverket. Även varningen Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) går ut i appen.

Du väljer själv vilka geografiska områden du vill följa. I appen hittar du även checklistor för hur du kan förbereda dig för allvarliga händelser. Med hjälp av checklistorna kan du förbereda dig för till exempel strömavbrott och översvämningar eller få tips på hur du kan skydda din dator och din telefon mot intrång.

Integritetspolicy

Krisinformation samlar statistik i förbättringssyfte. Inga uppgifter som kan kopplas till person eller enhet lagras. Har du frågor eller synpunkter om appen, mejla gärna till oss på redaktionen@krisinformation.se.

Olika nyhetsflöden

I apparna för Android och iOS går det att ta emot nyheter från flera olika källor. Förutom Krisinformation.se finns även varningar från SMHI och trafikinformation från Trafikverket.

Du kan själv välja vilka av dessa källor du vill ha nyheter för i apparnas meny för inställningar. 
Det går även att tillfälligt ändra direkt i nyhetslistningen genom att filtrera i denna, tryck på filtreringstratten uppe till höger.

I inställningarna kan man även välja för vilket eller vilka geografiska områden man vill få nyheter samt hur lång tid nyheter ska sparas i nyhetslistningen.

Viktigt meddelande till allmänheten (VMA)

I apparna publiceras även varningar, Viktigt meddelande till allmänheten (VMA). Dessa varningar skickas ut av den som hanterar en olycka eller händelse, till exempel en räddningsledare vid en brand, när de snabbt måste nå ut med en varning till allmänheten. 

Notiser

Vi har valt att alltid publicera VMA i appen och att alltid skicka ut en notis till alla oavsett vilka val som gjorts i de geografiska inställningarna till appen. Skälet till det är att det är så viktigt att varningarna når ut att vi inte vill riskera att någon inte nås av en varning på grund av att man gjort ett misstag i inställningarna.

Den som inte vill ha några notiser för VMA måste gå in under telefonens inställningar för appar och blockera appens möjligheter till notiser/aviseringar.

Uppdaterades
Taggar för denna sida: