Mobilapp för Krisinformation.se

I vår app, som finns för Android och iOS, kan du få information om kriser, händelser och olika samhällsstörningar både nationellt och regionalt. Du kan också prenumerera på notiser för Viktiga meddelanden till allmänheten (VMA) och annat redaktionellt material.
Uppdaterades
I Krisinformation.se:s app kan du prenumerera på VMA-notiser.

Du väljer själv vilka geografiska områden (län) du vill följa och om du vill ha notiser eller inte.

  • Vi skickar alltid ut notiser vid VMA. Läs mer om vad VMA är för något.
  • När det gäller övrigt material tar vi beslut om notis från fall till fall.
  • Vid större händelser som är av nationellt intresse skickar vi ut notiser till alla län.

I appen hittar du även checklistor för hur du kan förbereda dig för allvarliga händelser. Med hjälp av checklistorna kan du förbereda dig för till exempel strömavbrott och översvämningar eller få tips på vad du kan tänka på om du använder sociala medier i en kris.

Integritetspolicy

Krisinformation samlar statistik i förbättringssyfte. Inga uppgifter som kan kopplas till person eller enhet lagras. Har du frågor eller synpunkter om appen, mejla gärna till oss på redaktionen@krisinformation.se.

Svar på vanliga frågor om appen

Varför får jag inga notiser från er app?

Du måste själv klicka i att du vill ha notiser för VMA och/eller redaktionellt material. Detta gör du under inställningar. Kolla även så att du bockat i de län du vill ha notiser för.

Appen kraschar när jag öppnar den! Vad ska jag göra?

Testa att radera appen, starta om telefonen/plattan och ladda sedan hem den igen. Förhoppningsvis fungerar den nu!

Pilen i kartan visar fel plats för det Viktiga meddelande som utfärdats. Vad beror det på?

Kartangivelsen visar mitten av det län där det Viktiga meddelandet utfärdats och inte en specifik punkt för det som orsakat varningen. I meddelandet får du reda på vilka områden som omfattas av varningen och vi placerar också ut en kartnål manuellt i vår egen nyhet. Det kan dock dröja en liten stund innan den uppdateringen kommer ut i appen.

Jag bor i Västra Götaland som är ett ganska stort län. Därför får jag nyheter för kommuner som ligger ganska långt ifrån mig. Kan ni inte göra så att de geografiska områdena delas upp på kommun eller landskap eller så?

Tyvärr inte. I dagsläget kan vi endast göra en indelning utifrån län.

Taggar för denna sida: