Mobilapp för Krisinformation.se

I vår app, som finns för Android och iOS, kan du utöver nyheter från Krisinformation.se få varningar från SMHI och trafikinformation från Trafikverket. Du kan också prenumerera på notiser för varningen Viktigt meddelande till allmänheten (VMA).
Uppdaterades
I Krisinformation.se:s app kan du prenumerera på VMA-notiser.

Du väljer själv vilka geografiska områden du vill följa och du kan också välja att få notiser för VMA i de län som intresserar dig. Vi skickar bara ut notiser vid VMA, inte för övriga nyheter i appen.

I appen hittar du även checklistor för hur du kan förbereda dig för allvarliga händelser. Med hjälp av checklistorna kan du förbereda dig för till exempel strömavbrott och översvämningar eller få tips på vad du kan tänka på om du använder sociala medier i en kris.

Olika nyhetsflöden

I appen går det att läsa nyheter från flera olika källor. Förutom Krisinformation.se finns även varningar från SMHI och trafikinformation från Trafikverket.

I nyhetsflödet kan du välja vilket eller vilka geografiska område/n som du vill få nyheter från.

Viktigt meddelande till allmänheten (VMA)

I appen publiceras också varningar, Viktigt meddelande till allmänheten (VMA). Dessa varningar skickas ut av den som hanterar en olycka eller händelse, till exempel en räddningsledare vid en brand, när en varning snabbt måste nå allmänheten. 

Notiser

Vi skickar i dagsläget bara ut notiser vid VMA. Du kan själv välja vilka län du vill ha notiser för, genom att bocka i dem under "inställningar".

Den som inte vill ha några notiser för VMA måste gå in under telefonens inställningar för appar och blockera appens möjligheter till notiser/aviseringar.

Integritetspolicy

Krisinformation samlar statistik i förbättringssyfte. Inga uppgifter som kan kopplas till person eller enhet lagras. Har du frågor eller synpunkter om appen, mejla gärna till oss på redaktionen@krisinformation.se.

Taggar för denna sida: