Publicerades

Stormvarning i Skåne

Uppdatering 8/3 kl 20.10: Vindarna i Skåne har avtagit, men på lördag eftermiddag blåser det upp på nytt. De tidigare klass 2-varningarna för Skåne län gäller inte längre, men SMHI har utfärdat nya klass 1-varningar för mycket hårda vindbyar för Skåne och Hallands län.

Enligt SMHI väntas västliga vindbyar på 21-25 m/s i Skåne och Hallands län under lördag eftermiddag och kväll. 

Trafikverket har sedan tidigare stängt ett antal järnvägssträckor i området av säkerhetsskäl. Nu har myndigheten förlängt trafikstoppet och de aktuella sträckorna väntas öppna igen tidigast på söndag klockan 12.00. Detta med undantag av sträckan Kristianstad-Karlshamn/Karlskrona. Den sträckan öppnar åter på lördag klockan 12.00. Tågresenärer uppmanas kontakta respektive tågbolag för mer reseinformation, skriver Trafikverket

Ursprunglig text: SMHI har utfärdat en klass 2-varning för hårda vindar i Skåne. Varningen gäller fredag eftermiddag. Trafikverket har med anledning av väderläget beslutat att stänga ett antal järnvägssträckor i området.

SMHI:s definition för varning klass 2 stormbyar: Vindbyar från 25 m/s upp till 30 m/s. Skador på byggnader med risk för kringflygande föremål. Större skador på skog och risk för störningar i trafik samt el- och teleförsörjning. Om prognosen ändras till 30 m/s eller mer uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Trafikverket ställer in tågtrafik

Trafikverket meddelade under torsdagen att man kommer att stänga ett antal järnvägssträckor från fredag klockan 14.00 av säkerhetsskäl. På lördag väntas de aktuella tågsträckorna öppna igen tidigast klockan 12.00 efter inspektion. Trafikverket uppmanar tågresenärer att kontakta sitt tågbolag för mer information. 

Källa: SMHI
Uppdaterades

Taggar för denna sida: