Nyheter för april

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Kalmar

Det viktiga meddelande till allmänheten som utfärdades i Kalmar gäller inte längre. Faran är över. Branden i industrilokalen är under kontroll, det är inte längre rekommenderat inomhusvistelse och man kan vistas utomhus.

Publicerades

Klass 3-varning för extremt höga flöden i Norralaån

Uppdatering 26/4: Den klass 3-varning för extremt höga flöden i Norralaån i Gävleborgs län som SMHI utfärdade 23 april gäller inte längre.

Publicerades

SMHI varnar för höga flöden

Torsdagen den 19 april utfärdade SMHI en klass 2-varning för höga flöden i delar av följande län: Örebro, Västmanland och Gävleborg samt Dalarna utom fjällen. Varningen gällde mindre vattendrag.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga

Det viktiga meddelande till allmänheten som utfärdades i Örkelljunga gäller inte längre. Faran är över. Det brann i en industri i Örkelljunga i Skåne län och rökutvecklingen var kraftig. Räddningstjänsten utfärdade därför ett Viktigt meddelande till allmänheten.

Publicerades

Stor risk för gräsbrand

SMHI varnar för att risken för gräsbrand är hög i stora delar av Götaland och i snöfria delar av södra Svealand under torsdag den 12 april och fredag 13 april. Risken är störst på eftermiddagen, när solen har torkat upp det fuktiga nattgräset.