Nyheter för april

Publicerades

Folkhälsomyndigheten uppmanar gravida till försiktighet

Gravida bör undvika att smittas av covid-19 i slutet av graviditeten och inför förlossningen. Gravida med riskfaktorer som fetma, diabetes eller högt blodtryck bör vara särskilt försiktiga, enligt Folkhälsomyndigheten.

Publicerades

Småskaligt studentfirande i år

Det blir inga stora studentfiranden i år – inga större utspring, inga studenter på lastbilsflak och inga större fester. Det tydliggör nu Folkhälsomyndigheten.

Publicerades

Socialstyrelsen: Ålder avgör inte rätt till vård

Med anledning av den diskussion som förts i media om äldre människor inte skulle erbjudas intensivvård tydliggör Socialstyrelsen att så inte är fallet. I de nationella principerna för prioritering inom intensivvård framgår att alla ska ha vård på lika villkor, oavsett ålder, något som är…

Publicerades

Stor risk för bränder i skog och mark

På grund av den ökande brandrisken sätter Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, in helikoptrar i beredskap för släckning. MSB vädjar samtidigt till allmänheten att vara försiktiga i skog och mark.

Publicerades

Folkhälsomyndigheten: Annorlunda valborg i år

På grund av spridningen av covid-19 kommer årets valborgsfirande att bli annorlunda, rapporterar Folkhälsomyndigheten. Vi behöver undvika fester och tänka på att inte bilda folksamlingar. Det är viktigt hålla avstånd till andra människor även utomhus.

Publicerades

Läkemedelsverket avråder från självtester för covid-19

Läkemedelsverket avråder från självtester för att påvisa covid-19. Sådana tester finns att köpa på internet men riskerar att göra mer skada än nytta eftersom de inte är tillräckligt tillförlitliga, uppger myndigheten.

Publicerades

Socialstyrelsen: Ny information om riskgrupper för covid-19

I en ny rapport identifierar Socialstyrelsen grupper som löper störst risk att drabbas av särskilt allvarligt sjukdomsförlopp när de blir sjuka i covid-19. Rapporten är vare sig en riktlinje eller en rekommendation.

Publicerades

Varning för stormbyar i Jämtland

SMHI har utfärdat en klass-2 varning för stormbyar i Jämtlands län utom fjällen. Varningen gäller från måndag morgon till eftermiddag.

Publicerades

Folkhälsomyndigheten: Råd för att minska smittspridningen

Enligt Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd bör större sociala sammanhang undvikas och personer över 70 år vara särskilt försiktiga. Syftet med råden är att motverka spridningen av covid-19 och framför allt att skydda de mest sårbara i samhället – riskgrupper och äldre.

Publicerades

Begränsat uttag av läkemedel

Från och med idag kommer det inte vara möjligt att ta ut mer läkemedel från apoteken än vad du behöver för en period på tre månader. Det har regeringen beslutat efter att efterfrågan på läkemedel ökat kraftigt den senaste tiden.