Nyheter för november

Publicerades

Skydds- och övervakningsområden till följd av fågelinfluensa i Skåne

Uppdaterad 3/1 2017. Jordbruksverket har nu även hävt övervakningsområdet runt den värphönsanläggning utanför Helsingborg där fågelinfluensa påträffades i november. 28/12 togs skyddsområdet bort.

Publicerades

Jordbruksverket om fågelinfluensa i Sverige

Fågelinfluensa har konstaterats på en hönsgård utanför Helsingborg, enligt Jordbruksverket. Inga djur eller djurprodukter får lämna gården innan den har sanerats. Risken för att smittan ska överföras till människor är liten, uppger Folkhälsomyndigheten.

Publicerades

MSB om hur du skyddar dig på nätet

Det finns flera sätt att skydda sig från bedrägerier på nätet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, tipsar om hur du kan hantera dina lösenord och andra åtgärder som ökar din säkerhet.

Publicerades

Brand i Kävlinge

Ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA, utfärdades på onsdagen i samband med en brand i en industribyggnad i Kävlinge. Räddningsledaren uppmanade de som kände obehag av röken att hålla sig inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.

Publicerades

Extrema trafikstörningar i Stockholms län

Det kraftiga snöfallet den 9 november orsakade extremt stora störningar i vägtrafiken i hela Stockholms län. Trafiken stod helt stilla på många ställen och framkomligheten var väldigt begränsad.

Publicerades

SMHI klass 2-varnar för snöfall

Uppdatering 6/11 17.20. Klass 2-varningen gällde endast Gotlands län under det kommande dygnet. SMHI utfärdade på lördagen den 5 november en klass 2-varning för stora snömängder i Östergötlands län, östra delen av Jönköpings län och Kalmar län utom Öland.