Nyheter för juni

Publicerades

Sveriges ambassad om händelserna på flygplatsen i Istanbul

Tisdagen den 28 juni inträffade en attack på Istanbuls flygplats Atatürk. Många människor omkom eller skadades. Sveriges ambassad i Turkiet uppmanar svenskar i Istanbul att kontakta sina anhöriga och att följa lokala myndigheters råd och anvisningar.

Publicerades

Brand på Hässleholms kretsloppscenter i Vankiva

På söndagseftermiddagen utbröt en brand på Hässleholms kretsloppscenter i Vankiva. Boende i Vankiva med omnejd uppmanas att hålla sig inomhus för att inte andas in röken.

Publicerades

SMHI går ut med ny varning för kraftig åska i Skåne

SMHI har gått ut med en ny klass 2-varning för kraftig åska i hela Skåne län, förutom Österlen.

Publicerades

SMHI varnar för mycket kraftig åska i Skåne

På torsdagskvällen utfärdade SMHI har en klass 2-varning för mycket kraftig åska i Skåne.

Publicerades

Om vattenbrist i sydöstra Sverige

Grundvattennivåerna är ovanligt låga på Öland, Gotland och Götalands östra kust. Här har vi samlat information om vad du behöver tänka på om du befinner dig i området.

Publicerades

Tidigare VMA för Östansjö avslutat

Uppdatering 18/6: Det VMA som utfärdades i Östansjö i torsdags är borttaget. Hallsbergs kommun meddelar på sin webbplats att proverna nu visar att vattnet i Östansjö är godkänt att dricka och inte längre behöver kokas.

Publicerades

Översvämning nordvästra Skåne

Våldsamma regn har orsakat stora problem i södra Sverige under onsdagskvällen. Främst har nordvästra Skåne drabbats där uppemot 100 villor kan ha svämmats över. Räddningstjänsten och de berörda kommunerna, främst Helsingborg, Bjuv och Åstorp uppmanar allmänheten att ringa 113 13 vid frågor och…

Publicerades

Information för dig som ska besöka fotbolls-EM i Frankrike

Mellan den 10 juni och 10 juli pågår fotbolls-EM i Frankrike. Många svenskar kommer att vara på plats. Vi har samlat information, råd och länkar för dig som besöker landet under EM.

Publicerades

Om översvämningarna i Tyskland och Frankrike

Den senaste tidens regn i Europa har orsakat översvämningar i delar av Frankrike och Tyskland. Sveriges ambassader i Paris och Berlin råder svenskar i länderna att följa väderleksrapporter och vädervarningar för mer information.

Publicerades

Förbud mot att dricka vattnet på delar av Frösön

Östersunds kommun har utfärdat ett förbud mot att dricka vattnet på delar av Frösön. Det är en säkerhetsåtgärd, eftersom en vattenreservoar har utsatts för skadegörelse.