Nyheter för maj

Publicerades

Kustbevakningen om oljeutsläpp vid Västkusten

Kustbevakningen avslutade sitt räddningsarbete torsdag 1 juni. Ett oljeutsläpp skedde natten mot lördag 27 maj på danskt vatten. Utsläppet spred sig över till svenskt vatten och Kustbevakningen har arbetat med att plocka upp oljan under veckan. Mindre mängder olja har flutit i land och kommer att…

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Sandviken

Ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, utfärdades söndag den 28/5 för Sandviken. Orsaken var en brand med kraftig rökutveckling söder om Årsunda i Sandvikens kommun.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Västerås

Det utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, för Västerås söndagen den 28 maj. Orsaken var en brand med kraftig rökutveckling i en industrilokal på Sjöhagsvägen i Västerås.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Slite

Onsdagen 24 maj utbröt en brand med kraftig rökutveckling på Cementa industri i Slite. Räddningstjänsten utfärdade ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, och uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Publicerades

Sveriges ambassad om händelsen i Manchester

Svenskar som befinner sig i Manchester uppmanas att följa lokala myndigheters uppmaningar samt att höra av sig till anhöriga. Det skriver Sveriges ambassad i Storbritannien på sin webbplats med anledning av det misstänkta terrordådet vid Manchester arena.

Publicerades

Vattenbrist hotar stora delar av landet

Vattensituationen inför sommaren är allvarligare än vad den varit på flera decennier. Det skriver Havs- och vattenmyndigheten, SMHI och flera andra myndigheter i ett gemensamt uttalande. Myndigheterna uppmanar nu alla att göra vad de kan för att spara vatten.

Publicerades

CERT-SE om cyberattacken

En omfattande cyberattack har pågått i flera länder, däribland Sverige. Det handlar om skadlig kod som infekterar Windows-system och krypterar information för användaren.

Publicerades

UD avråder från resor till Venezuela

Utrikesdepartementet avråder tills vidare från icke nödvändiga resor till Venezuela med anledning av säkerhetsläget.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Örebro

Lördagen den 6 maj utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, för Örebro i Örebro län. Alla som befann sig i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Detta på grund av en brand i en bilverkstad. Vid 22.20-tiden på lördagskvällen meddelades att…

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Jönköping

Vid en brand i en sorteringsanläggning i centrala Jönköping fredagen den 5 maj utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten. Räddningsledaren uppmanade dem som kände obehag av röken att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation. Uppmaningen gäller inte längre.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Ronneby

Torsdagen den 4 maj utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, för Ronneby i Blekinge. Alla som befann sig i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Detta på grund av en brand i en avfallsanläggning.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Järnforsen

Det uppstod en kraftig brand i stoppmöbelfabriken på Industrivägen i Järnforsen på morgonen den 1 maj. I ett viktigt meddelande till allmänheten i området uppmanade räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.