Nyheter för januari

Publicerades

Sveriges ambassad om förhöjt terrorhot i Ankara

Sveriges ambassad i Turkiets huvudstad Ankara uppmanade under torsdagen svenskar att undvika stadsdelen Kizilay i Ankara under torsdagen och fredagen. Detta på grund av uppgifter om ett förhöjt terrorhot i stadsdelen.

Publicerades

Trafikverket stängde E6 söder om Göteborg

Motorvägen E6 stängdes för trafik mellan trafikplats Kungsbacka Norra och trafikplats Lindomemotet söder om Göteborg under torsdagen. Trafikverket kunde inte utesluta rasrisk över vägen.

Publicerades

Naturvårdsverket om lavinfaran i fjällen

Lavinrisker kan uppstå hastigt och dessutom vara lokala. Följ aktuell lavinrisk på Naturvårdsverkets lavinprognostjänst www.lavinprognoser.se.

Publicerades

Vattnet ska kokas i delar av Trollhättan

Uppdatering 20/1: På fredagen meddelande Trollhättans kommun att dricksvattnet i Trollhättan är tjänligt igen. Det behöver alltså inte längre kokas.

Publicerades

SMHI varnar för storm i Norrbotten

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stormbyar i Norrbottens inland och för storm i norra Lapplandsfjällen från onsdag eftermiddag. Vädret kan orsaka fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa ny information…

Publicerades

UD avråder från resor till Gambia

Uppdatering 27/1: Den reseavrådan som infördes den 16 januari för icke nödvändiga resor till Gambia är nu borttagen.

Publicerades

Varning för snöfall och drivbildning

SMHI varnar för snöfall och kraftig drivbildning på flera håll i landet. Under onsdagen utfärdades en klass 2-varning för snöfall i kombination med kraftig vind för östra Västernorrland och södra Västerbottens kustland. Under tisdagen utfärdades samma varning för delar av västra Götaland.

Publicerades

Varning för snöfall och drivbildning i delar av Götaland

SMHI utfärdade under tisdagen en klass 2-varning för snöfall och kraftig drivbildning i Västra Götalands, Hallands, Jönköpings samt västra delen av Kronobergs län.

Publicerades

SMHI utökar stormvarning

SMHI utökar sin klass 2-varning för stormbyar till att även gälla Norrbotten läns inland.

Publicerades

SMHI varnar för storm

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för storm i norra Lapplandsfjällen, Norrbottens län. Mycket hård vind väntas. Under natten tillfälligt avtagande. På söndagen först sydväst, under eftermiddag väst eller nordväst, på kalfjället upp till storm 25 m/s. Detta i kombination med snöfall och snödrev.

Publicerades

Explosionrisk vid brand i Mora

På torsdagseftermiddagen började det brinna i en lastbil på riksväg 70 mellan Mora och Älvdalen söder om Spjutmo rastplats. Det är explosionsrisk vid branden och riskavståndet ligger på 1000 meter.

Publicerades

SMHI varnar för stormbyar och högt vattenstånd

SMHI har nu tagit bort de klass 2-varningar som utfärdades under onsdagen för mycket höga vattenstånd i södra Östersjön och Öresund.