Nyheter för januari

Publicerades

Konsulatet i New York om stormvarning i nordöstra USA

En varning för snöstorm har i dag utfärdats för stora delar av nordöstra USA, inklusive New York City. Sveriges generalkonsulat i New York uppmanar svenska medborgare i området att följa media och myndigheter.

Publicerades

Stormen Egon orsakade stora störningar

På lördagskvällen och natt mot söndag orsakade stormen Egon stora störningar i framför allt Götaland.

Publicerades

SMHI varnar för storm och snö i stora delar av landet

Under lördag och natt till söndag varnar SMHI för stormbyar i hela Götaland och delar av Svealand. I Gävleborgs län samt Dalarna utom Dalafjällen finns också en klass 2-varning för stora snömängder utfärdad.

Publicerades

SMHI utökar klass 2-varning

Under lördagen utökade SMHI den klass 2-varning för stormbyar som utfärdades på fredagen. Utöver Gotland, Öland, Hallands län och Skåne län (utom Österlen) gäller varningen nu också Bohuslän och Skagerack.

Publicerades

SMHI varnar för stormbyar i södra Sverige

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stormbyar i Skåne län utom Österlen, Hallands län, Gotlands län och på Öland i Kalmar län.

Publicerades

Myndigheterna om sköterska som undersöks för Ebola

Uppdatering 8/1: Den sköterska som flögs hem från Sierra Leone söndag den 4 januari transporterades under onsdag den 7 januari från Skånes universitetssjukhus till högisoleringsenheten Linköping. Detta sedan sköterskan visat symptom som kunde tyda på ebolasmitta.

Publicerades

MSB om svensk sköterska som undersöks för Ebola

Uppdatering 5/1. Den sköterska som i söndags flögs hem till Sverige från Sierra Leone sedan hon kanske hade utsatts för ebolavirus lämnade redan i natt universitetssjukhuset i Lund. Sköterskan kommer kontinuerligt att följas upp av sjukvården.

Publicerades

Trafikverket om stormen i sydsverige

Även lokala trafikbolag inför begränsningar i trafiken. Har du frågor om din resa, kontakta din trafikoperatör.  Trafikverket Krisinformation.se om din beredskap för transportstörningar    Du kan också ladda ner Krisinformation.ses mobilapp och i denna få trafikoperatörernas…

Publicerades

SMHI varnar för stormbyar i delar av södra Sverige

Uppdaterad fredagen 2/1: SMHI har utfärdat en klass 2-varning för kusten i Hallands län, Västra Götalands län, Bohuslän och Göteborg samt Öland och Gotland. I övriga Sydsverige är en klass 1-varning utfärdad. Varningarna gäller för fredagen.