Nyheter för augusti

Publicerades

Problem med dricksvattnet i delar av Stenungsund och Tjörn

Under helgen vecka 34 visade vattenprover i delar av Stenungsund och Tjörn att det kunde finnas risk för E. coli-bakterier. Invånare i området rekommenderades under några dagar att koka vattnet.

Publicerades

Dricksvattnet i Värmdö och delar av Nacka ska kokas

Under vecka 35 visade prover att dricksvattnet i delar av Nacka och Värmdö var påverkat av koliforma bakterier. Uppdatering 30/8: Vattnet behöver inte längre kokas i Värmdö kommun.

Publicerades

Sveriges ambassad om jordbävning i Italien

En jordbävning har inträffat i Italien, nära staden Amatrice i regionen Lazio. Sveriges ambassad i Rom uppmanar svenskar i området att höra av sig till anhöriga och följa lokala myndigheters råd och anvisningar.

Publicerades

Bakterier i dricksvattnet i Helsingborg och Höganäs

Måndagen den 22 augusti upptäcktes tarmbakterier i dricksvattnet i Höganäs kommun samt i delar av Helsingborgs stad. Kommunerna uppmanade alla boende i de drabbade områdena att att koka sitt dricksvatten.

Publicerades

Trafikverket: Södertäljebron öppnas för södergående trafik

Motorvägsbron vid Södertälje öppnas för trafik i båda riktningarna klockan 05.00 måndagen den 22 augusti, meddelar Trafikverket.

Publicerades

Brand i Ödåkra

Fredagen den 12 augusti brann det kraftigt i ett växthus i Ödåkra i Helsingborg. Alla som befann sig i området uppmanades att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation. Det fanns gasflaskor i byggnaden som riskerade att explodera.

Publicerades

Risk för trafikproblem i Södertälje

Motorvägsbron på E4/E20 i Södertälje som varit avstängd i södergående riktning sedan midsommar beräknas vara återställd i början av september. När pendlingstrafiken startar igen på måndag finns det risk för stora trafikproblem med köer och förlängd restid.

Publicerades

UD om explosioner i Thailand

Med anledning av explosionerna i Thailand uppmanar Sveriges ambassad i Thailand svenskar att höra av sig till anhöriga, följa lokala myndigheters anvisningar samt att iaktta försiktighet.

Publicerades

Brand på förskola i centrala Falköping

På morgonen den 2 augusti startade en brand på förskolan Urd på Odengatan i centrala Falköping. På grund av kraftig rökutveckling uppmanade räddningsledaren boende i området att stanna inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.