Nyheter för juni

Publicerades

Sveriges ambassad om händelserna i Grekland

Sveriges ambassad i Aten betonar vikten för turister att ha med sig olika betalningsmedel när de reser i landet. Det kan vara svårt att växla till sig kontanter på plats i Grekland eller att ta ut i bankomat. Kortbetalningar är inte alltid möjliga.

Publicerades

Sveriges ambassad om händelserna i Tunisien

Ett antal människor har mist livet efter skottlossning på en turistort utanför staden Sousse i Tunisien. Utrikesdepartementet uppmanar svenskar i området att hålla sig inomhus och att hålla sig informerade om händelseutvecklingen.

Publicerades

Troligen koliforma bakterier i vattnet i Everöd

På onsdagskvällen kom det första, preliminära provsvaret på vattnet i Everödstrakten i Kristianstad. Det visade att vattnet innehöll koliforma bakterier över de tillåtna nivåerna. Det kan vara därför omkring 400 personer har blivit magsjuka i Everöd och Östra Sönnarslöv.

Publicerades

Boende i Everöd, Östra Sönnarslöv och Huaröd ska koka kranvattnet

Kristianstads kommun gick på tisdagskvällen ut med ett viktigt meddelande till allmänheten där de uppmanar boende i Everöd, Östra Sönnarslöv och Huaröd att koka det kommunala dricksvattnet. Misstankar finns om förorening i dricksvattnet.

Publicerades

Kustbevakningen om räddningsinsatsen i Medelhavet

Under söndagen genomförde Kustbevakningen en räddningsinsats för att undsätta migranter i Medelhavet, nordost om Tripoli. Sammanlagt togs 262 personer ombord på Kustbevakningens fartyg Poseidon. Migranterna kommer att föras vidare till Italien.

Publicerades

Sveriges ambassad i Ankara om risk för oroligheter i samband med valet

Sveriges ambassad i Ankara uppger att parlamentsvalet i Turkiet den 7 juni kan leda till demonstrationer och möjligen risk för att våldsamheter utbryter. Beroende på valresultatet kan våldshandlingar förekomma även efter valet.