Nyheter för mars

Publicerades

Naturvårdsverket om stor lavinfara i Abisko/Riksgränsen

Under söndagen den 26 mars råder stor lavinfara, en fyra på den femgradiga skalan, i Abisko/Riksgränsen. Naturvårdsverkets råd är att inte ge sig ut på kalfjället alls under söndagen.

Publicerades

Kumla kommun om falsk e-post

Kumla kommun drabbades under fredagen den 24 mars av en IT-attack. Det sprids e-post i kommunens namn där mottagaren uppmanas att klicka på en länk. Klicka inte på den länken, skriver kommunen.

Publicerades

SGU om vattensituationen i delar av mellersta och södra Sverige

Det kan bli brist på dricksvatten på flera håll i landet i sommar, meddelar Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Publicerades

Ambassaden om händelserna i London

Onsdagen den 22 mars skadades och omkom flera människor vid det brittiska parlamentet i centrala London.

Publicerades

Folkhälsomyndigheten om utbrott av mässling i Europa

Folkhälsomyndigheten uppmanar allmänheten att se över skyddet mot mässling inför utlandsresor. Just nu pågår utbrott i flera länder i Europa.

Publicerades

Varning för gräsbrand

På lördagen utfärdade SMHI en varning för gräsbrand i stora delar av Götaland och delar av sydligaste Svealand. Stor försiktighet med eldning utomhus bör iakttas.

Publicerades

SMHI varnar för snöfall i Götaland, Småland och på Öland

Under helgen 4-5 mars utfärdade SMHI varningar för snö eller blötsnö i kombination med vind i Götaland, Småland och på Öland.

Publicerades

Vi testar varningar via privat lokalradio

Många radiokanaler, även en del privata, har i uppdrag att avbryta programsändningen när det kommer ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA. På måndag klockan 19.00 testas den funktionen både i Sveriges Radio och i privata radiokanaler. Då kan du vara med och rapportera om din radiosändning…