Nyheter för augusti

Publicerades

MSB: Stor skogsbrandsrisk i delar av Sverige

Den senaste tidens torra väder gör att det är stor risk för skogsbrand i landet. Längs de östra kusterna i Götaland och på Gotland är risken extremt hög. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, varnar allmänheten om faran och ger råd för hur du kan minska risken för att starta en…

Publicerades

Sveriges ambassad om explosion i Bangkok

Med anledning av den explosion som inträffade i Bangkok under måndagen uppmanar Sveriges ambassad i Bangkok svenskar på plats att höra av sig till anhöriga, följa medierapporteringen och eventuella instruktioner från lokala myndigheter.

Publicerades

Krisstöd efter knivdåd i Norrköping

Norrköpings kommun har öppnat en krisstödstelefon för de som behöver stöd och hjälp efter knivdådet i centrala Norrköping. Telefonnumret är 011-15 22 83.

Publicerades

Folkhälsomyndigheten om smitta som spridits på scoutläger

Omkring 1 900 barn och ungdomar som deltagit i ett scoutläger i Japan uppmanas nu av Folkhälsomyndigheten att uppsöka sjukvård för förebyggande behandling. Deltagarna kan ha drabbats av smittsam hjärnhinneinflammation orsakat av meningokockbakterier.

Publicerades

Viktigt meddelande till boende i Eksjö

Under söndagen startade en brand i centrala Eksjö och flera boende fick evakueras. Ett viktigt meddelande till allmänheten om att boende i kommunen skulle gå inomhus, stänga dörrar och fönster samt lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping för mer information utfärdades men enligt SOS Alarm är nu…

Publicerades

Kraftig rökutveckling vid brand i Gävle

På torsdagskvällen började det brinna i en industrilokal på Näringen i Gävle. Vid branden uppstod kraftig rökutveckling som spred sig i nordlig riktning mot Stigslund.

Publicerades

Krisstöd i Västerås

Kommunen har fortfarande telefonnumret öppet för krisstöd med anledning av knivattacken på Erikslund. Telefonnumret är: 021-39 90 00.

Publicerades

Brand i gamla sockerbruket i Skivarp

Räddningsledaren gick under onsdagsnatten ut med ett viktigt meddelande till allmänheten på grund av kraftig rökutveckling vid en brand i gamla sockerbruket.