Nyheter för april

Publicerades

Viktigt meddelande i Avesta

Under torsdagen utfärdades en Varning till allmänheten, VMA, på grund av ett utsläpp av fluorvätesyra på Outokompos anläggning i Avesta. Läckan är åtgärdad och varningen gäller inte längre.

Publicerades

SMHI varnar för snöfall i Gävleborg

SMHI utfärdade på måndagen en klass 2-varning för stora snömängder i Gävleborgs län. Varningen gäller från måndag kväll till och med tisdag förmiddag.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Falkenberg

Natten mot söndagen den 23 april utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten på grund av en brand i en industrilokal i västra Falkenberg. Varningen gäller inte längre.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Frufällan

Fredagen den 21 april utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, för Frufällan i Borås. Alla i området uppmanades att gå inomhus och stänga, fönster, dörrar och ventilation. Detta på grund av en brand som medförde rökutveckling och explosionsrisk.

Publicerades

Polisen: Säkerheten är inte förändrad

Det befarade terrorattentatet har inte förändrat säkerheten i Sverige och det finns inga generella råd om att undvika särskilda platser. Det skriver Polisen på sin webbsida efter attacken mot Stockholm.

Publicerades

Stöd till drabbade och närstående  i samband med attentatet i Stockholm

Om du behöver vård eller stöd i samband med de allvarliga händelserna i centrala Stockholm ring 1177 Vårdguiden på telefonnummer 1177. Där får du hjälp med att hitta rätt vård eller möjlighet att tala med någon om dina egna eller dina närståendes…

Publicerades

Säkerhetspolisen om attentatet i Stockholm

Säkerhetspolisen och Polismyndigheten arbetar nära tillsammans i den utredning som pågår för att ta reda på vem eller vilka som ligger bakom attentatet på Drottninggatan på fredagen. Händelsen hanteras som ett fullbordat terrordåd.

Publicerades

The City of Stockholm about the attack

A truck has driven into a crowd on Drottninggatan in central Stockholm, Sweden. The City of Stockholm is collaborating with the Swedish police and emergency services.

Publicerades

Polisen vill komma i kontakt med personen på bilden

Polisen söker information om personen på bilden. Ring och tipsa på 114 14. Mannen är i nuläget inte misstänkt för brott.

Publicerades

Myndigheterna om händelserna i centrala Stockholm

Polisen uppmanar allmänheten att undvika området kring Sergels torg i centrala Stockholm. Detta sedan en lastbil kört på och skadat människor på Drottninggatan. Anhöriga kan ringa 114 14, direktval 9. De som behöver stöd kan ringa 1177 Vårdguiden.

Publicerades

Viktigt meddelande: Brand i Jönköping

Fredagen den 7 april utfärdades ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, i Jönköping på grund av giftig rök från en brand i en industrifastighet på A6-området.

Publicerades

MSB om internationellt cyberangrepp

Ett omfattande internationellt cyberangrepp har avslöjats, meddelar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Angreppen har bland annat skett genom intrång hos driftleverantörer och har drabbat Sverige.

Publicerades

Sveriges konsulat om explosionen i S:t Petersburg

Sveriges generalkonsulat i S:t Petersburg har inga uppgifter om drabbade svenskar i samband med explosionen i stadens tunnelbana som inträffade måndagen den 3 april.

Publicerades

Myndigheterna om bussolyckan i Härjedalen

Söndagen den 2 april inträffade en allvarlig bussolycka mellan Sveg och Fågelsjö i Härjedalen. De inblandade kommunerna aktiverade sina POSOM-grupper för stöd till drabbade och anhöriga.