Nyheter för februari

Publicerades

Post- och telestyrelsen om telestörningar

Under måndagen rådde stora störningar i telefonin i Sverige, enligt Post- och telestyrelsen, PTS. Enligt SOS Alarm kunde det vara svårt att nå larmnumret 112.

Publicerades

Säkerhetspolisen om händelserna i Köpenhamn

I lördags skedde två attentat i Köpenhamn, ett mot en kulturlokal och ett mot en synagoga. Svenska Säkerhetspolisen samarbetar med de nordiska ländernas säkerhetstjänster och undersöker nu hur händelserna kan påverka oss i Sverige.

Publicerades

Nödnumret 112 uppmärksammas i Europa

Den 11 februari varje år uppmärksammas EU:s gemensamma nödnummer 112. Syftet är att öka kännedomen om telefonnumret och att det används i hela Europa.

Publicerades

Stora störningar på Arbetsförmedlingens webbplats

Under helgen och i början av veckan blev Arbetsförmedlingen utsatta för en så kallad överbelastningsattack. Enligt Telia var den kraftfull och medförde att Arbetsförmedlingens webbplats bara fungerade sporadiskt.

Publicerades

Myndigheter om väderläget i norra Sverige

SMHI utfärdade en klass 2-varning för storm under lördagen i södra Lapplandsfjällen, norra Lapplandsfjällen, Västerbottens läns inland och Norrbottens läns inland. Trafikverket varnade även för svåra väderförhållanden i Jämtland och Härjedalsfjällen med stor påverkan på både väg och järnväg.

Publicerades

SMHI varnar för storm i Lapplandsfjällen

SMHI utfärdade under fredagen den 6 februari klass 2-varningar för storm i södra Lapplandsfjällen (Västerbotten) och i norra Lapplandsfjällen (Norrbotten).

Publicerades

Hesa Fredrik i din mobiltelefon

Nu är det möjligt att få varningen Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, till din mobiltelefon. Tidigare har varningen skickats via radio, TV och utomhusljudsignalen Hesa Fredrik.