Februari

Publicerades

UD: Anmäl dig till Svensklistan om du befinner dig nära Indien eller Pakistan

Den senaste tiden har spänningarna mellan Indien och Pakistan ökat och enligt Utrikesdepartementet riskerar läget att förvärras ytterligare. Sveriges ambassad i Indien uppmanar svenskar som befinner sig i området till stor försiktighet samt att anmäla sig till den så kallade Svensklistan.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Borås

Uppdatering 27/2 kl. 18.15: Det viktiga meddelande som tidigare under dagen utfärdades till allmänheten i Borås gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Smygehamn, Skåne län

Uppdatering 26/2 kl 21.45: Det viktiga meddelande som tidigare under kvällen utfärdades till allmänheten i Smygehamn gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

SMHI varnar för storm i norra Sverige

SMHI utfärdade på lördagen flera klass 2-varningar för storm i fjällen, från Norrbotten ner till Jämtland, och stormbyar för Norrbottens inland, Västerbottens inland- och kust, Jämtlands inland och hela Västernorrlands län.

Publicerades

SMHI varnar för orkan och storm i norr

SMHI utfärdade på fredagen ett flertal klass 2-varningar för blåsigt väder i norra Sverige. I norra Lapplandsfjällen väntas vädret bli som hårdast, med orkanvindar på minst 33 meter per sekund.

Publicerades

SMHI varnar för stormbyar i Norrbottens läns inland

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stormbyar i Norrbottens läns inland. Varningen gäller under natten och fram till fredag morgon.

Publicerades

SMHI varnar för storm i norra Lapplandsfjällen

SMHI utfärdade på torsdagen en klass 2-varning för storm i norra Lapplandsfjällen. Från torsdag mitt på dagen väntas sydvästliga vindar på 21-24 m/s. Under torsdagskvällen ökar vindstyrkan med västlig vind och på kalfjället är det risk för storm med vindar på 25-30 m/s.

Publicerades

Utredning om sommarens skogsbränder klar

Under sommaren 2018 drabbades Sverige av de mest omfattande skogsbränderna i modern tid. Nu är utredningen där hanteringen av skogsbränderna har granskats klar. Utredningen överlämnades till inrikesminister Mikael Damberg igår.