Nyheter för mars

Publicerades

Informationsnummer med anledning av flygolyckan i franska Alperna

Med anledning av flygolyckan i franska Alperna den 24 mars öppnade Düsseldorfs flygplats och Germanwings informationsnummer för oroliga och anhöriga.

Publicerades

Stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen erbjuder krisstöd

Krisstödjare finns på Medborgarkontoret och Idépunkten för de som behöver stöd efter onsdagens skjutningar på Vårväderstorget i Göteborg. Krisstödjarna är på plats fram till klockan 20.00 torsdagen den 19 mars. Stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen har också krisstödjare tillgänglig.

Publicerades

Krisinformation.se får ny webbplats

Svenska myndigheters gemensamma sajt för krisinformation, Krisinformation.se, har i dagarna fått en ny webbplats. Den nya sidan är betydligt mer flexibel än den gamla och är responsiv, vilket betyder att den fungerar lika bra oavsett om man läser den på dator, mobil eller platta.

Publicerades

Sveriges ambassad om tropiska cyklonen Pam

Uppdatering 16 mars 09.00: Sveriges ambassad i Nya Zeeland uppmanar svenskar som befinner sig i området att iaktta största försiktighet och att följa händelseutvecklingen.

Publicerades

Utredning av skogsbranden i Västmanland klar

Fredagen den 6 mars lämnade regeringens utredare Aud Sjökvist över den stora utredningen av skogsbranden i Västmanlands län 2014 till Justitiedepartementet.

Publicerades

Sveriges ambassad i Chile om vulkanutbrottet

Vulkanen Villarrica i södra Chile, nära turistorten Pucón, har fått ett utbrott. Lokala myndigheter har evakuerat boende nära vulkanen och har en höjd larmberedskap.