Nyheter för mars

Publicerades

UD förlänger avrådan från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU/EES/Schengen/ Storbritannien

Utrikesdepartementet har förlängt avrådan från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU/EES/Schengen/Storbritannien. Reseavrådan gäller till och med den 31 maj 2021.

Publicerades

Folkhälsomyndigheten föreslår förlängda åtgärder mot trängsel

Folkhälsomyndigheten bedömer att åtgärder mot trängsel i handeln och på serveringsställen behöver förlängas till den 3 maj. Detta eftersom smittspridningen ökar i de flesta regioner.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Morjärv i Norrbottens län

Uppdatering 31 mars kl. 13.19: Meddelandet gäller inte längre. Det brinner i en industrilokal i centrala Morjärv. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Publicerades

Få fall av covid-19 bland vaccinerade

Vaccinerna mot covid-19 ger ett gott skydd mot sjukdomen, meddelar Folkhälsomyndigheten. Av de hundratusentals som vaccinerats har omkring 200 testat positivt för covid-19 efter den andra dosen.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten på Hisingen i Göteborg

Uppdatering 27 mars kl. 18.50: Meddelandet gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

De som är 65 år eller äldre kan få Astra Zenecas vaccin

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Astra Zenecas vaccin mot covid-19 åter börjar användas för att skydda personer som är 65 år och äldre. Nyttan med vaccinet är större än riskerna, enligt den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA.

Publicerades

Särskilda reseregler för resenärer från Danmark och Norge tas bort

Den 31 mars ersätts de särskilda inresereglerna för resande från Norge och Danmark av samma krav som gäller för resenärer från övriga EES-länder.

Publicerades

Nya restriktioner för nöjesparker och museer

Från och med den 25 mars införs nya restriktioner för museer, konsthallar, nöjesparker, djurparker, temaparker och liknande anläggningar. Syftet är att minska risken för spridning av covid-19.

Publicerades

Klass 2-varning för snöstorm i Norrbottens län

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för storm i Norrbottens inland och norra Lapplandsfjällen från och med onsdag eftermiddag och kväll. Det väntas stormvindar på 25 till 30 meter i sekunden.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Björklinge, Skuttunge och Läby i Uppsala kommun

Uppdatering 22 mars: Det viktiga meddelandet till allmänheten har hävts - men rekommendationen att inte dricka det kommunala vattnet kvarstår.

Publicerades

Astra Zenecas vaccin pausas

Folkhälsomyndigheten har bestämt att användningen av Astra Zenecas vaccin mot covid-19 ska pausas tills den Europeiska läkemedelsmyndighetens utredning om misstänkta biverkningar är klar.

Publicerades

Janssens coronavaccin godkänt av EU-kommissionen

Ett fjärde vaccin mot covid-19 godkändes den 11 mars av EU-kommissionen. Vaccin från företaget Janssen är nu godkänt för användning i hela EU på personer över 18 år. Det nya vaccinet, som ges i en dos, väntas kunna börja levereras till Sverige under nästa månad.

Publicerades

SMHI varnar för snöfall som kan ge kraftig drivbildning

Varningen gäller från natt till torsdag till torsdag förmiddag i Västra Götalands län, Bohuslän och Göteborg, Västra Götalands län, inre Dalsland och Värmlands län.

Publicerades

Nya begränsningar av antalet besökare i affärer och på sportanläggningar

Högst 500 personer får samtidigt besöka varuhus, butiker, simhallar, gym och sportanläggningar. Detta enligt Folkhälsomyndigheten som infört nya begränsningar för att minska smittspridningen. Besökare i butiker och varuhus bör komma ensamma.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Uppsala län

Uppdatering 8 mars kl. 21.12: Meddelandet gäller inte längre.

Publicerades

AstraZenecas vaccin rekommenderas nu även till äldre

Folkhälsomyndigheten ändrar sin tidigare rekommendation gällande AstraZenecas vaccin mot covid-19. Vaccinet rekommenderas nu även till personer över 65 år.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga kommun, Skåne län

Uppdatering 3 mars kl. 07.28: Meddelandet gäller inte längre.