Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Jönköpings län:

Uppdaterad: 25 jun 2024 02:39

Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Sveriges Radio
Publicerades

Tillfälligt inreseförbud från Norge

Regeringen utvidgar det tillfälliga inreseförbudet från Danmark till att också gälla från Norge. Inreseförbudet träder i kraft vid midnatt natten mot måndag den 25 januari och gäller till och med den 14 februari.

Regeringen har också beslutat att det tillfälliga inreseförbudet från Danmark och Storbritannien förlängs till och med den 14 februari.

Utrikesdepartementet återinför samtidigt avrådan från icke nödvändiga resor till Norge.

De norska hälsomyndigheterna befarar ett större utbrott i Osloområdet med den variant av viruset som har sitt ursprung i Storbritannien.

Folkhälsomyndigheten gör bedömningen att det befarade utbrottet i kombination med de omfattande nedstängningarna kan innebära risk för en överströmning av människor till den svenska sidan av gränsen.

Detta ökar risken för trängsel i näraliggande svenska kommuner och därmed också risken för att det muterade viruset får ytterligare spridning i Sverige.

Inreseförbudet från Norge är utformat på samma sätt som det som sedan tidigare gäller mot Danmark. Samma undantag gäller, vilket innebär att bland annat personer som bor eller utför arbete i Sverige, personal som transporterar gods och annan personal inom transportsektorn samt personer med trängande familjeskäl undantas.

Källa: Regeringskansliet
Publicerades

Taggar för denna sida: