Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Unnaryd, Hylte kommun

Uppdatering 8/11 klockan 18.30: Meddelandet gäller inte längre. Men vattnet ska kokas innan det används för matlagning eller som dricksvatten.

Det finns inte längre några onormalt höga halter av kemikalien. Däremot ska vattnet, i väntan på svar på bakterieodlingen, kokas innan det används som dricksvatten och matlagning. Definitivt svar på bakteriodlingen förväntas på fredag 11/11.

Mer information på kommunens webbplats.

Uppdatering 7/11 klockan 16.10: 

Kemikalien som gått ut i vattnet heter kaliumpermanganat och används vid vattenrening i vattenreningsprocessen. Kemikalieutsläppet har skett från vattenverket i Unnaryd. Kommunen utreder om eller hur detta kan påverka människor eller djur som kan ha fått i sig vattnet.

Nu ska vattensystemet spolas och rengöras. Sen ska kommunen testa vattnet innan det kan släppas på igen. Räddningstjänsten hjälper till med att köra ut vattentankar till Unnaryd där invånare kan hämta vatten. Se karta på kommunens webbplats vart tankarna är utplacerade. 

Om du har druckit eller varit i kontakt med vattnet i Unnaryd men inte känner av något behöver du inte oroa dig. Men om du är starkt illamående eller kräks ska du kontakta vården.

För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Uppdaterades

Taggar för denna sida: