Publicerades

Översvämning nordvästra Skåne

Våldsamma regn har orsakat stora problem i södra Sverige under onsdagskvällen. Främst har nordvästra Skåne drabbats där uppemot 100 villor kan ha svämmats över. Räddningstjänsten och de berörda kommunerna, främst Helsingborg, Bjuv och Åstorp uppmanar allmänheten att ringa 113 13 vid frågor och ärenden som inte rör liv och hälsa.

Under onsdagskvällen har ett kraftigt regnoväder dragit in över nordvästra Skåne.
Räddningstjänsten och de drabbade kommunerna uppmanar därför till följande:
Det är ett stort tryck på larmnumret 112. Ring därför bara 112 när det är fara för liv och hälsa. Använd istället samhällsnumret 113 13.

Till följd av kraftigt regn är det nu problem med översvämningar på flera platser i Bjuvs och Åstorps kommun, samt i de norra delarna av Helsingborgs stad.

Var försiktig ute på vägar och cykelvägar, framförallt under viadukter där det kan finnas stora vattenmassor. I Bjuv är flera cykeltunnlar översvämmade, bland annat kring Brogårdaskolan.

Om du drabbats av översvämning, läs Borttagen länk - NSVA:s råd kring översvämningar. Här anmäler du också översvämningen till NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB). Tänk på att även kontakta ditt försäkringsbolag.

Räddningstjänsten och NSVA har för närvarande fullt upp med att upprätthålla samhällsviktiga funktioner och kan därför i nuläget tyvärr inte bistå med pumpning om du drabbats av översvämning. Deras råd är att avvakta tills vattnet rinner undan.

Borttagen länk - Helsingborgs kommun om översvämningen

Borttagen länk - Bjuvs kommun

Borttagen länk - Åstorps kommun

Borttagen länk - NSVA, Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB

Borttagen länk - Krisinformation.se om översvämningar 

Källor: Helsingborgs kommun, Bjuvs kommun, Åstorps kommun
Uppdaterades

Taggar för denna sida: