Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Kiruna

Det viktiga meddelandet till allmänheten i Kiruna efter branden i avfallsanläggningen gäller inte längre. Faran för skadlig rök är över.

Uppdatering 20170622: Räddningsledaren meddelade under torsdagskvällen att faran är över efter branden i avfallsanläggningen i Kiruna. Tidigare uppmaning för alla som befinner sig i området att undvika att vistas i röken gäller inte längre.

Uppdatering 20170621: Viktigt meddelande till allmänheten i Kiruna i Norrbottens län. Det brinner i avfallsanläggningen och medan släckningsarbetet pågår bedöms röken vara skadlig. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att undvika att vistas i röken.

Ursprunglig text: Det viktiga meddelandet till allmänheten om en brand med kraftig rökutveckling i Kiruna tisdag kväll den 20 juni har dragits tillbaka och faran med röken är nu över.

En kraftig brand hade utbrutit i avfallsanläggningen i Kiruna, vilket medförde att farlig brandrök spreds in över Kiruna samhälle. Räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. 

Borttagen länk - För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Borttagen länk - Läs mer om varningar

Källor: Sändningsledningen vid Sveriges Radio, P4 Norrbotten
Uppdaterades

Taggar för denna sida: