Publicerades

Skogsbrand i Nacka

Branden i ett skogsområde norr om väg 222 i Nacka kommun är släckt. Räddningstjänstens uppmananing till boende i rökdrabbade områden att stänga fönster, dörrar och ventilation gäller inte längre. Faran är över.

En skogs- och markbrand startade under fredag eftermiddag norr om Värmdöleden, väg 222, i Nacka. Branden ledde till kraftig rökutveckling och räddningstjänsten uppmanade de som bor i rökdrabbade områden att stänga fönster, dörrar och ventilation.

Det fanns ingen risk för att branden skulle spridas till några byggnader, enligt Södertörns brandförsvarsförbund. Däremot kunde det vara begränsad framkomlighet på väg 222, där räddningstjänsten ställde upp sina fordon. 

För att begränsa rökspridningen bad räddningsledningen på fredag kväll om stöd med vattenbombande flygplan från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). MSB hade sedan 10 juni två italienska brandsläckningsflygplan stationerade på Örebro flygplats, som en förstärkning av den svenska beredskapen.

Sent på fredag kväll uppgav räddningstjänsten att det brann i betydligt mindre utsträckning och att vattenbombningen haft god effekt. Boende i området kunde dock räkna med fortsatt rökspridning under det fortsatta släckningsarbetet.

Borttagen länk - In English

Borttagen länk - Södertörns brandförsvarsförbunds information på Facebook om händelsen

Borttagen länk - Myndigheten för samhällsskydd och beredskap om stöd med vattenbombande flygplan

Uppdaterades

Taggar för denna sida: