Publicerades

Brandläget i Sala

Uppdatering 9 juni 14.30: Samtliga bränder är nu bekämpade. Räddningstjänsten har avslutat sina insatser och lämnat över ansvaret för områdena till fastighetsägarna.

Resurser från flera räddningstjänster har arbetat med med släckningen av bränderna. I Helgonmossen och Rörbo lämnade räddningstjänsten över ansvaret till markägarna under fredagen.  I Broddbo lämnade räddningstjänsten över ansvaret på lördagen. 

Mer information om fastighetsägarens ansvar finns hos länsstyrelsen Västmanland och kan hittas via länken till länsstyrelsen nedan.

Ursprunglig text från 7 juni 10.00:

Skogsbränderna vid Rörbo, Helgonmossen/Björnmossen och Broddbo i Sala kommun är inringade och läget är för närvarande stabilt. Resurser från flera räddningstjänster arbetar med släckningen.

Räddningstjänsten har behållit begränsningslinjerna och fyra helikoptrar jobbar  med  vattenbombning. Sannolikt kommer det att bli ökad rökspridning i dag på grund av den ökande vinden.

Prognosen är god och räddningstjänsten fortsätter med samma styrka som det senaste dygnet minst fram till fredag lunch.

Räddningsledaren har meddelat att de som är evakuerade från sina hem på grund av bränderna kommer att fortsätta vara evakuerade under minst ett dygn till. 

Ring 113 13 om du vill lämna eller få information om skogsbränderna.

Polisen söker personer som kan ha gjort iakttagelser vid brandplatserna i Broddbo, till exempel av fordon och personer som uppträder avvikande vid skogsbilvägar.

Vid tips, ring polisens särskilda tipsnummer för bränderna i Sala: 010-567 67 55  eller kontakta dem via e-post. 

Källa: Länsstyrelsen Västmanland
Uppdaterades

Taggar för denna sida: