Publicerades

Polisen evakuerar boende i Linköping

Uppdaterad information 20 augusti 09:40: Polisen har detonerat det misstänkta farliga föremålet och personer som evakuerades i natt har fått återgå till sina bostäder. Mot bakgrund av detta slutar vi uppdatera händelsen om det misstänkta föremålet i Linköping som ledde till en evakuering under natten mellan den 19-20 augusti 2019.

Uppdaterad information 20 augusti 08:15: Polisen uppger att de boende inom det avspärrade området fått återvända till sina hem vid 02-tiden inatt. Linköpings kommun har avvecklat trygghetspunkten i Ryttargårdskyrkan.

Uppdaterad information 20 augusti 00:30: Polisen uppger att evakueringen är klar och att cirka 170 personer har evakuerats från sina lägenheter. Enligt Polisen ska även en detonation ha skett i samband med det Nationella bombskyddets arbete på plats.

Uppdaterad information 21:08: Trygghetspunkten i Ryttargårdskyrkan på Djurgårdsgatan 97 kommer att hålla öppet minst till midnatt eller så länge behov finns under natten.

Ursprunglig text: Polisen har under dagen spärrat av och evakuerat ett mindre område på Garnisonsområdet i Linköping. Orsaken är att man påträffat ett misstänkt farligt föremål på området. Nationella bombskyddsgruppen finns på plats för att bedöma föremålet.

Linköpings kommun uppmanar berörda i området att följa Polisens anvisningar vid avspärrningarna. Kommunen har också upprättat en trygghetspunkt för boende som inte kan komma hem på grund av avspärrningarna. Adressen till denna är Djurgårdsgatan 97. Uppsamlingsplatsen i Ryttargårdskyrkan är öppen till klockan 21:00.


Linköpings kommun och Region Östergötland samverkar för att evakuera personer från ett vårdboende på Garnisonsområdet. 31 personer från vårdboendet kommer att tas emot på Linköpings universitetssjukhus, som har gått upp i stabsläge. Personer på ett boende för ensamkommande barn har evakuerats till en annan plats där de kan stanna över natten.

Källa: Polisen
Publicerades

Taggar för denna sida: