Publicerades

Driftstörningar i Tele2:s telenät

Uppdatering 23 juni 15.10: Teleoperatören Tele2 hade tidigare i veckan stora störningar i sitt telenät. Sedan i onsdags i eftermiddag ska dock felet vara avhjälpt. Störningarna medförde att det var svårt att nå nödnumret 112. Vid svårigheter att nå 112 uppmanades abonnenterna att ta ur SIM-kortet ur mobilen och sedan försöka igen.

Uppdatering 19 juni 14:00
Under onsdagen har åtgärdsarbetet efter måndagens och tisdagens telestörningar hos Tele2 inneburit fortsatta sporadiska störningar, framförallt i samtal från Tele2-abonnenter mot Telenor-abonnemang. Tele2 har också blivit informerade om att andra operatörer också upplevt störningar under onsdagsmorgonen. Det finns i nuläget ingen prognos på när telestörningarna kan vara helt åtgärdade. 


Den störning som drabbade Tele2:s kunder under måndagseftermiddagen och -kvällen har återkommit på tisdagsförmiddagen. Enligt Tele2 kunde både privat- och företagskunder uppleva problem att ringa.

Om problemen kommer tillbaka och det råder svårigheter att nå 112, ta ur SIM-kortet och försök igen. Du kan också fråga någon i din närhet om hen har en mobil med en annan teleoperatör än Tele2, om du behöver nå 112 och inte kommer fram med din egna mobil.

Har du ett e-simkort i din telefon och har problem att nå nödnumret 112 så ska du sätta telefonen i flight-mode/flygplansläge och prova att ringa. 

Källor: SOS Alarm, Tele2
Uppdaterades

Taggar för denna sida: