Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Uppdatering 24 augusti kl. 12.02: Meddelandet gäller inte längre. Faran för ammoniakutsläpp är över. Dock uppmanas allmänheten fortsatt att hålla dörrar och fönster stängda samt att inte vistas utomhus i brandröken tillsvidare.

Det brinner i Polarbröds fabrik i Älvsbyn. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att stanna inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Med anledning av branden är Älvsbyns hälsocentral endast öppen för akuta besök. Ring 112 vid livshotande tillstånd. Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning.

Missfärgat vatten kan förekomma i vattenkranar i Älvsbyns centralort på grund av släckningsarbetet. Vattnet kan vara grumligt/missfärgat. Undivk om möjligt att spola vatten. Räddningstjänsten behöver allt vatten i nuläget.

Idag måndag 24 augusti kommer samtliga skolor, förskolor och fritids i Älvsbyns centralort att hålla stängt på grund av branden. Läs mer på Älvsbyns kommuns hemsida.

På grund av branden i Polarfabriken i Älvsbyn råder det begränsad framkomlighet på på väg 664 Lill Korsträsk - Övrebyn. Läs mer hos Trafikverket.

Tågtrafiken till och från Älvsbyn har tidigare varit stoppad på grund av branden men trafiken är nu återupptagen.

Källa: Sveriges_Radio
Uppdaterades

Taggar för denna sida: