Publicerades

Inreseförbud från Storbritannien och Danmark

Regeringen meddelade på måndagen att inreseförbud till Sverige från Storbritannien och Danmark införs, på grund av den nya varianten av SARS-Cov-2-viruset. Förbudet träder i kraft vid midnatt, natten till tisdag 22 december. Regeringen har också beslutat om en avrådan från icke-nödvändiga resor till Storbritannien.

Förbudet innebär i huvudsak att alla personer förutom svenska medborgare som reser från Storbritannien eller Danmark kommer att avvisas om de försöker resa in i Sverige. Undantag kommer kunna göras för personer som transporterar gods och liknande. För Danmark kommer dessutom personer som arbetar eller bor i Sverige att kunna undantas.

Inreseförbudet gäller till och med 21 januari 2021 eller till dess annat meddelas.

Passagerarflygplan från Storbritannien stoppas från kl. 16.00 i dag, måndag, och fram till onsdag 23 december kl. 16.00. Detta i väntan på en gemensam EU-diskussion i frågan. Transportflyg omfattas inte av flygstoppet.

Folkhälsomyndigheten uppmanar resenärer från Storbritannien, från 12 december och framåt, att testa sig för covid-19 så snart som möjligt. Resenärer från Storbritannien uppmanas stanna hemma och undvika kontakter i minst sju dagar. Testningen bör upprepas på dag fem från hemkomsten.

Källa: regeringen
Publicerades

Taggar för denna sida: