Publicerades

Skärpta råd för butiker, köpcentrum och träningsanläggningar

Folkhälsomyndigheten har uppdaterat sina råd till verksamheter. Det blir nu tydligare att verksamheter bör bestämma ett maxantal för hur många som får vara i lokalerna samtidigt.

Från och med den 23 december gäller nya råd för butiker, köpcentrum och träningsanläggningar. De uppdaterade råden innebär att ytterligare ansträngningar måste göras för att minska trängsel där många människor normalt samlas. Antalet personer i lokalerna bör anpassas efter lokalens storlek, möblering och ventilationsmöjligheter.

– Det är viktigt att komma ihåg att många sköter sig väldigt bra och har säkra miljöer. Men vi tror att dessa skärpta råd kan ge en ytterligare dämpande effekt på smittspridningen i det kritiska läge som vi nu befinner oss i inför helgerna, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Ansvaret att minska smittspridningen är först och främst individens. Följ de grundläggande råden: Håll avstånd, stanna hemma vid minsta symtom på covid-19, arbeta hemifrån när du kan, undvik miljöer där trängsel kan uppstå och umgås bara med några få familjemedlemmar eller vänner.

Källa: Folkhälsomyndigheten
Publicerades

Taggar för denna sida: