Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Hallands län

Uppdaterad: 21 jun 2021 11:15

Viktigt meddelande till allmänheten i Varberg i Varbergs kommun, Hallands län. Det brinner i en industri på Batterivägen. Kraftig rök går in mot Varberg. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Sveriges Radio
Publicerades

Covid-19 vaccinet Comirnaty rekommenderas för 12- till 15-åringar

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA rekommenderar att covid-19 vaccinet Comirnaty från läkemedelsbolaget Pfizer/Biontech godkänns för 12- till 15-åringar.

Till grund för beslutet ligger en studie som omfattar 2 260 ungdomar i åldern 12 till 15 år, skriver Läkemedelsverket.

I nästa steg fattar EU-kommissionen det formella beslutet om ett godkännande. Folkhälsomyndigheten ansvarar för rekommendationer om användningen av covid-19-vacciner i Sverige.

Comirnaty (Pfizer/Biontech) godkändes av EU-kommissionen den 21 december 2020 och är ett vaccin som är godkänt för att förebygga covid-19 orsakad av viruset sars-cov-2. Comirnaty är i nuläget godkänt för att ges till vuxna och ungdomar från 16 år och äldre. Vaccinet hjälper immunsystemet (kroppens egna försvar) att börja bilda antikroppar mot viruset, vilket hjälper kroppen att försvara sig mot covid-19.

Mer om den bakomliggande studien kan du läsa på Läkemedelsverkets webbplats via länken nedan.

Källa: Läkemedelsverket
Publicerades

Taggar för denna sida: