Publicerades

Särskilda reseregler för resenärer från Danmark och Norge tas bort

Den 31 mars ersätts de särskilda inresereglerna för resande från Norge och Danmark av samma krav som gäller för resenärer från övriga EES-länder.

Regeringen förlänger både inreseförbudet till Sverige från länder utanför EES och kravet på negativt covidtest från EES-länder till och med 31 maj.

Samtidigt slopas de särskilda inresereglerna för Danmark, Norge och Storbritannien. 

Från och med den 31 mars omfattas Danmark och Norge av samma regler som övriga EES-länder och Storbritannien av samma regler som länder utanför EES.

Den som reser till Sverige från ett annat EES-land eller omfattas av ett undantag, måste uppvisa bevis på ett negativt covid-19 test som är högst 48 timmar gammalt för att få resa in i Sverige.

Inreseförbud gäller för resor från länder utanför EES. Undantag görs för bland annat utländska medborgare som är bosatta i Sverige, de som har uppehållstillstånd eller har familjeskäl. Antingen gäller undantaget bara från inreseförbudet, eller från både inreseförbudet och kravet på negativt covidtest.

Svenska medborgare berörs inte av inreserestriktionerna men ska följa Folkhälsomyndighetens restriktioner som gäller för alla som reser in i Sverige från utlandet.  

Uppdaterades

Taggar för denna sida: