Nyheter för september

Publicerades

Tredje dos vaccin till fler grupper

Uppdatering 2/10: Folkhälsomyndigheten ändrat sin rekommendation till att det räcker med en halv dos för de som ska fylla på med vaccin från Moderna. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer med ökad risk för svår covid-19 erbjuds en påfyllnadsdos vaccin. Det omfattar de som bor på…

Publicerades

Sveriges ambassad om jordskalvet på Kreta

Ett kraftigt jordskalv inträffade på den grekiska ön Kreta på måndagsmorgonen. Svenskar på plats i området uppmanas att följa lokala myndigheters anvisningar och att hålla sig uppdaterade om händelseutvecklingen.

Publicerades

Barn från 12 år erbjuds vaccin

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera vaccination mot covid-19 från 12 års ålder. Beslutet grundar sig på bedömningen att fördelarna med vaccination överväger nackdelarna.

Publicerades

Ovaccinerade bör fortsätta vara försiktiga efter den 29 september

Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya allmänna råd som riktar sig till vuxna som inte vaccinerat sig. Detta eftersom ovaccinerade löper större risk att smittas av covid-19 och att smitta andra.

Publicerades

Flera restriktioner tas bort den 29 september

Enligt Folkhälsomyndigheten är restriktionerna som berör publikbegränsningar och restauranger inte längre nödvändiga ur ett smittskyddsperspektiv. Därför bör regeringen fortsätta med steg 4 i avvecklingen av restriktionerna den 29 september 2021.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Botkyrka kommun, Stockholms län

Uppdatering 6 september kl 06:30: Meddelandet gäller inte längre. Faran är över.