Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Hallands län:

Uppdaterad: 28 apr 2024 21:11

Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Sveriges Radio
Publicerades

Varning för vind och snöfall från ett område kring Örnsköldsvik upp till området kring Umeå

🔶 SMHI har utfärdat en orange varning för vind i kombination med snöfall. Varningen gäller ett område kring Örnsköldsvik upp till området kring Umeå, från den 22 januari kl. 08.00 till kl. 20.00.

Måndag morgon rör sig snöfall in från sydväst och ökar i intensitet. Samtidigt sydlig eller sydostlig vind som ökar till frisk med hårda vindbyar. Fram till måndag kväll väntas 15-25 cm nysnö. Under kvällen avtar såväl vinden som snöfallet i intensitet med början i den södra delen, temperaturen stiger och snöfallet kan delvis övergå i regn. I samband med regn även risk för ishalka under måndag kväll.

Hur kan det påverka mig?

  • Mycket begränsad framkomlighet på vägar, särskilt i öppna landskap, som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.
  • Förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.
  • Sannolikt elbortfall i områden med luftburna elledningar, vilket även påverkar mobila nät för telekommunikationer.
Källa: SMHI
Publicerades

Taggar för denna sida: