Publicerades

Läget har stabiliserats i de översvämningsdrabbade områdena

På fredagen kom rapporter om att läget har stabiliserats i de översvämningsdrabbade områdena. Flera vägar och järnvägssträckor är dock fortfarande avstängda.

Kristinehamn

Kristinehamns kommun uppger att läget inte längre är akut. Vädret har varit gynnsamt och vattenmassorna sjunker. Nu arbetar kommunen, polis och räddningstjänst med att bedöma skadorna av ovädret. Några vägar är fortsatt avstängda. Följ skyltningen och respektera polisens direktiv. Även om vattnet är borta på vägen kan det finnas risk för underminering och ras. Kommunen kommer att ha beredskap under helgen. Växeln är stängd men du kan komma i kontakt med kommunen på 0550-85836. Rekommendationen att koka allt dricksvatten kvarstår.

(Länkarna nedan är avaktiverade då de inte är aktuella)

Mer information hos Kristinehamns kommun

Halmstad

Även Halmstads kommun uppger att läget är stabilt, men att beredskapen är hög. Vattenflödet i Nissan och Suseån fortsätter att minska. Varningen för höga flöden i Nissan är nedgraderad till klass 1. Även om det väntas regn så tror SMHI att kulmen i åarna är nådd. Med några undantag är kommunala verksamheter igång som vanligt igen.

(Länkarna nedan är avaktiverade då de inte är aktuella)

Mer information hos Halmstads kommun

Västra Götaland

Länsstyrelsen i Västra Götaland skriver att vattenflödena minskar kraftigt i alla vattendrag söder om Vänern. Läget i det översvämningsdrabbade området i Kvänum och Munkedal har stabiliserats.

(Länkarna nedan är avaktiverade då de inte är aktuella)

Mer information hos länsstyrelsen i Västra Götaland

Källor: Halmstads kommun, Länsstyrelsen i Västra Götaland, Kristinehamns kommun
Uppdaterades

Taggar för denna sida: