Nyheter för december

Publicerades

Sveriges ambassad i Malaysia om omfattande översvämningar

Malaysia har drabbats av översvämningar i stora delar av landet. Sveriges ambassad uppmanar resenärer att iaktta största försiktighet vid resor i landet.

Publicerades

Tio år sedan flodvågskatastrofen

På annandagen den 26 december har det gått tio år sedan tsunamin orsakade stor förödelse i delar av Sydostasien. Till minne av händelsen hålls ceremonier i Uppsala domkyrka och i Khao Lak i Thailand.

Publicerades

MSB: Så har krishanteringen utvecklats sedan tsunamin

Den 26 december har det gått tio år sedan en tsunami orsakade stor katastrof i bland annat Indonesien, Sri Lanka, Thailand och Indien. Omkring 250 000 personer miste livet och över 5 miljoner blev hemlösa eller tvingades fly.

Publicerades

Trafikverket om stormen Alexander

Under kvällen den 12 december väntas en kraftig storm dra in över södra Sverige. Trafikverket ställer in tåg och sänker hastigheten på vissa sträckor.

Publicerades

SMHI varnar för stormbyar

Uppdatering fredag 12/12 kl 18.10: SMHI har utfärdat klass 2-varningar för stormbyar i Skåne län samt för Gotland och Öland. Varningarna gäller från och med fredag kväll.

Publicerades

Ceremonier till minne av flodvågskatastrofen

På annandag jul, 26 december, är det tio år sedan flodvågskatastrofen drabbade delar av Sydostasien. Till minne av denna händelse hålls ceremonier i Uppsala domkyrka och i Khao Lak i…

Publicerades

UD om orkanen Hagupit i Filippinerna

Svenska ambassaden i Bangkok informerar om orkanen Hagupit som drar in över östra Filippinerna under lördagen och söndagsmorgonen.

Publicerades

Tranemo kommun upprättar krisstöd efter bussolycka

På torsdagsmorgonen körde en buss med 58 passagerare av vägen mellan Kroksjön och Mossebo i Tranemo kommun. I Tranemo Församlingshem, nedre våningen, fanns krisstöd på plats från klockan 13.00 på torsdagen.