Publicerades

Viktigt meddelande till boende i Eksjö

Under söndagen startade en brand i centrala Eksjö och flera boende fick evakueras. Ett viktigt meddelande till allmänheten om att boende i kommunen skulle gå inomhus, stänga dörrar och fönster samt lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping för mer information utfärdades men enligt SOS Alarm är nu faran över.

Eksjö kommun hade ett möte för evakuerade boende klockan 11.00 samt klockan 17 och ett för allmänheten klockan 14:00 på söndagen. För de som är fortsatt evakuerade, samt de som har bostäder inom området, som har frågor om mat, boende, el och vatten kan ringa till kommunen på nummer 070-25 86 510.

Eksjö kommuns kontaktcenter öppnar måndagen den 17 augusti kl. 08.00. Telefonnummret till kontaktcentret är 0381-360 00.

De gåvor som har samlats in av allmänheten till de evakuerade, till exempel kläder och hygienartiklar, kommer från och med måndag att finnas hos Kupan, Röda korset.

På grund av vattenåtgången vid släckningsarbetet kunde dricksvattnet i de central delarna av Eksjö vara missfärgat men drickbart, skrev Eksjö kommun på sin hemsida.

Borttagen länk - Mer information på Eksjö kommuns hemsida
Borttagen länk - Läs VMA hos SOS Alarm
Borttagen länk - Information från Polisen i Jönköpings län
Borttagen länk - Mer information hos Sveriges Radio P4
Borttagen länk - Mer om VMA på Krisinformation.se

Källor: Eksjö kommun, Polisen i Jönköpings län
Uppdaterades

Taggar för denna sida: