Nyheter för maj

Publicerades

Råd om falska e-postmeddelanden med skadlig kod

Med anledning av de falska e-postmeddelanden som är i omlopp råder Cert.se på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att inte öppna okända e-postbilagor.

Publicerades

Test av Viktigt meddelande till allmänheten

Under eftermiddagen testar Krisinformation.se en ny metod för att föra över Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, direkt från Sveriges radio till Krisinformation.se.

Publicerades

Information om tuberkulos

Det är just nu ett ökat intresse kring tuberkulos i medierna och i sociala medier. Tuberkulos, TBC, är en av de mest spridda infektionssjukdomarna i världen. I Sverige rapporteras ungefär 650 fall per år och det behandlas med läkemedel. Här hittar du länkar för dig som vill veta mer om sjukdomen.

Publicerades

Mycket höga vattenflöden i nordöstra Norrland

Snösmältning i samband med regn gör att flödena i vattendrag i delar av nordöstra Norrland är höga eller mycket höga.

Publicerades

Ny jordbävning i Nepal

Den 12 maj inträffade ett nytt kraftigt jordskalv i Nepal, som följdes av flera kraftiga efterskalv. Epicentrum låg ca 75 km väster om huvudstaden Katmandu, nära Mount Everest. Svenskar som befinner sig i Nepal uppmanas att kontakta sina anhöriga, hålla sig uppdaterad om händelseutvecklingen och…

Publicerades

Livsmedelsverket om norovirus i hallon

Frysta importerade hallon ska kokas i en minut innan de äts. Det rådet ger Livsmedelsverket. Nyligen orsakade importerade hallon matförgiftningar inom äldreomsorgen i Ljungby kommun.

Publicerades

Brand i Helsingborg - boende uppmanades hålla sig inomhus

Boende i Påarp med omnejd uppmanades på lördagen att stanna inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Detta på grund av rökutveckling från en brand i en industrilokal i Långeberga industriområde i Helsingborg.