Nyheter för september

Publicerades

Sveriges ambassad i Riyadh om händelsen i Saudiarabien

Enligt media har flertalet personer omkommit i samband med firandet av högtiden Hajj nära Mecka i Saudiarabien. Sveriges ambassad i Riyadh uppmanar alla svenskar som befinner sig i Mecka att kontakta sina anhöriga, även om man själv inte är drabbad av händelsen. Anhöriga i Sverige kan kontakta…

Publicerades

Myndigheternas samarbete kring flyktingsituationen

Sveriges myndigheter samarbetar på nationell, regional och lokal nivå för att gemensamt ta hand om de flyktingar som anländer till Sverige.

Publicerades

Sveriges ambassad i Tokyo om risken för översvämningar och jordskred

Ambassaden informerar om de vädervarningar som Japanska Meteorological Agency (JMA) har utfärdat för vissa områden i Miyagi-, Tochigi- och Ibaraki-prefekturerna. Situationen är särskilt allvarlig runt floden Kinugawa i Ibaraki-prefekturen.

Publicerades

Översvämningar i Hallsberg

Information från Hallsbergs kommun med anledning av det senaste dygnets kraftiga nederbörd som orsakat översvämningar på vissa platser i kommunen.

Publicerades

Test av VMA under tisdagen

Under tisdagen den 1 september prövar redaktionen en ny funktion på Krisinformation.se för automatisk publicering av Viktigt meddelande till allmänheten, VMA. Både VMA och push i mobiltelefoner kan gå ut. Vi ber er bortse från dessa. Riktiga VMA kommer att bekräftas genom en nyhet på…