Publicerades

Dags att testa vår kriskarta igen

Uppdaterad 8 mars 09.50: Tack alla som deltog i testet av Krisinformations kriskarta. Vi fick in över 14.000 svar, varav de flesta hade hört VMA-tutan.

Borttagen länk - Här hittar du kartan med resultaten från 7 mars.

Ursprunglig nyhet 4 mars 11.41:

På måndag är det dags för alla svenska kommuner att provköra sin VMA-tuta (även kallad Hesa Fredrik), det händer alltid första måndagen i sista månaden i kvartalet. Då passar vi på att testa vårt nya crowdsourcingverktyg: en karta där du och alla andra i Sverige kan bidra till att skapa en lägesbild.

Strax innan tutorna testas, klockan 15 på måndag den 7 mars, kommer vi att lägga en länk till testet här och i våra sociala kanaler.

Karttestet inleddes med att vi ställde frågan "Hörde du Hesa Fredrik?" under detBorttagen länk -  VMA-test som genomfördes den 7 december. Vi har ställt frågan på Borttagen länk - Twitter och på Borttagen länk - Facebook i flera år, men nu har vi alltså lagt till en kartfunktion. Tanken med att testa detta i liten skala är att förhoppningsvis kunna använda verktyget i en riktig händelse.

Borttagen länk - Förra gången vi testade blev kartan överbelastad, eftersom det var så många som ville bidra. Nu har vi filat på verktyget och hoppas att kartan ska orka en ännu större anstormning. Välkommen att testa oss!

Borttagen länk - Om du använder Facebook kan du lägga in vårt event i din kalender. Dela eventet med så många du vill! Ju fler som testar desto större utmaning (och nytta!) för oss.

Borttagen länk - Här kan du läsa om hur vi arbetar med crowdsourcing och vilka verktyg vi använder

Borttagen länk - Här kan du läsa om det första testet.

Borttagen länk - Här kan du läsa om crowdsourcing.

Här kan du läsa om VMA/Hesa Fredrik.

Uppdaterades

Taggar för denna sida: